Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe kazanamazsa Beşiktaş yüzde 80...

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe kazanamazsa Beşiktaş yüzde 80...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 22:33

Yorumcu Rıdvan Dilmen, nefes kesen Beşiktaş-Bursaspor maçını NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şöyle:

"Beşiktaş'ın maçı riske ettiği tek bölüm, son anlar oldu. O ara dördüncüyü bulup rahatlayabilirdi. Ama 3-2 oldu ve Bursa'nın direnci arttı.

Serdar'ın oynatılması riskli bir karar. Antrenör en iyi kararı vermiştir. Kaldı ki geçen hafta kötü oynamıştı Beck. Serdar'ı hiç kullanmadı. Riskli bir karardı ama antrenman performansına güvendi herhalde. İlk yarıda da iyi oynadı Serdar. Ama ikinci yarıda düştü.

ŞENOL HOCA 'TÜH' DEDİ
Soldaki İsmail'in düşüşü de devam ediyor. Necip'i orta sahaya alması doğru karardır. Hatta "tüh" dedi. Çünkü 3-1'ken alacaktı. Ama gole yakalandı.

BURSASPOR TEDİRGİN ETTİ
Beşiktaş'ın tedirginliği sürüyor. Kaliteli maç, kör dövüşüne dönüştü. Beşiktaş çok kaliteli işler yaptı ama sonra geçen haftaki futbola döndü. Bursaspor, şampiyon bir takım. Bu onlara çok güven vermiş. Ligde ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, oynuyorlar. Bugün çok kolay bir ortam yoktu. 45 bin seyirci, baskı altındasınız ama seyirciyi de tedirgin ettiler.

Haberin Devamı

FARKIN ARTMAMASI RİTMİ BOZDU
Beşiktaş geçen hafta fırsatı kullanamadı. Bunun verdiği baskı da var. 3-1'den sonra Quaresma eveleyip gevelemese 4-1 de olurdu. Beşiktaş'ın 3-1'den 4-1'e getirememesi ve gol yemesi, takımın ritmini bozdu. Yorgunluğun üstüne mental yorgunluk girdi. Maçtaki en kritik anlardan biri de Deniz'in direkten dışarı çıkan topu. Heyecanlı maç izledik. Tansiyonu yüksekti. Bursa bu maçları sever.

BİLARDO MASASI GİBİ
Zemini çok beğendim. Bilardo masası gibi. Top sekmiyor. Atılan gollerde de bunu gördük. Teknik, iyi futbolcu, önemli ama psikolojik şartlar hep ön plana çıktı.

ÖNCE GÜZEL FUTBOL, SONRA KAVGA
Tolga topu oyuna soktuğu anda hakem oyunu bitirdi. O anda Quaresma koşu yapmıştı, rakip de geldi. Hakemin verdiği karar doğru. İkisine de ikinci sarı kart normal karar. Bursaspor'u da canlı, diri, istekli gördüm. 60 dakikası kaliteli, geri kalanı kalite dışında sertliğin ve kavganın olduğu bir maç izledik.

FENERBAHÇE KAZANAMAZSA BEŞİKTAŞ YÜZDE 80...
Çok enteresan bir lig yaşıyoruz. Fenerbahçe derbiyi kazanamazsa, Beşiktaş'ın şansı %80'e çıkar. Ama Fenerbahçe kazanırsa %60'a %40 yine Beşiktaş'ın avantajı olacak. Yani %100 kazanmalı Fenerbahçe. Kazansa bile Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında Konyaspor'un 4, Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde kalmış durumda.

Haberin Devamı

İKİSİ DE DÜŞÜŞTE
Oyunsal anlamda Fenerbahçe de Beşiktaş da düşüşte. Ligin bitimine 6 hafta kaldı. Fenerbahçe çarşamba günü kaybederse, oyuncular da bırakırlar. Anca kazanırlarsa ayağa kalkabilirler. Bu Beşiktaş puan kaybedecek anlamına gelmiyor, asıl Fenerbahçe daha çok puan kaybeder.

BEŞİKTAŞ BU ZEMİNE UYGUN
Beşiktaş evinde olduğunu hissetmeye başlamıştı. Artık ev sahibi. Bugün Bursa da deplasmana geldiğini hissetmiştir. Beşiktaş'ın 2.5 yıLdır dışarıda oynamasının da artısı olmuştur. Beşiktaş bir de bu zemine uygun takım. Burada yaratabilen oyuncuyla çok iş yapar Beşiktaş.

BENCE PENALTI DEĞİL
Penaltı pozisyonuna her açıdan bakmaya çalıştım. Bence penaltı değil... Yanılabilirim de bilmiyorum. Orada hakem hata yapmış olabilir. Ama genel anlamda gördüğünü çalmaya çalıştı.

Haberin Devamı

HOSOGAİ SON POZİSYONDA BİRAZ SÜSLEMİŞ!
Quaresma maç bitimindeki hareketinde 3 maç ceza alır dedim ama Hosogai biraz süslemiş pozisyonu. İkinci sarı kart doğru... (Fanatik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!