Gündem Haberleri

    Ramazan'da kilo vermek isteyenler için 10 altın öneri

    Hürriyet Haber
    27.05.2017 - 10:43 | Son Güncelleme:

    Ramazan öncesinde kilo vermek için harekete geçen vatandaşlar, bu kutsal ay içerisinde de yediklerine içtiklerine dikkat etmek istiyor. Peki, Ramazan ayında kilo vermeye devam etmek için nelere dikkat etmek gerekir? İşte, Ramazan ayında kilo vermek isteyenler için öneriler!

    Beslenme Uzmanı Dr. Alp Mamak, Ramazanda kilo vermek isteyenler için önerilerde bulunuyor. 10 önemli kuralla Ramazan ayında da sağlıklı kilo vermenin mümkün olduğunu ifade eden Mamak, sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken besinlerle ilgili olarak da bilgilendirme yapıyor. İşte, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmenize yardımcı olacak 10 altın kural!

    Sık Sık Su ve Sıvı tüketin

    Özellikle Ramazan ayında su kaybımız daha belirgin olur, bu nedenle iftarla sahur arası en az 2.5 lt su içilmesi gerekir. Bu suyun 1 bardağı orucu hurma veya zeytinle açtıktan hemen sonra ılık bir ballı limonlu su olması kan şekerinizi düzenlemenize yardımcı olacaktır. En az 3 fincanı da rezene çayı olmalı ki mide rahatsızlığı; gaz ve şişkinlik yaşanmasın. Siyah çayın beyindeki susama merkezini baskılayıp bize su içmeyi unutturduğunu da göz önünde bulundurun ve siyah çayı kesin veya çok açık olarak 1 ila 2 fincan tüketin.

    Baharatları Azaltın

    Ramazan’da baharat tüketilebilir ancak bunlarında dozu önemlidir. Özellikle acılardan kesinlikle kaçının. Kimyon sindirimi rahatlattığı için az miktarda kimyon ekleyebilirsiniz. Tarçının kan şekeri düzenleme özelliği olduğu için tarçını özellikle kompostolarda kabuk tarçın olarak bolca tüketin ama diğer baharatlar bu dönemde çok uygun olmayacaktır.

    Mutlaka Çorba Tüketin

    Yaz- kış mevsimsiz besinlerden olan sebze çorbaları sindirim kolaylığı sağlayan yiyeceklerdendir. Havanın daha da sıcak olduğu günlerde taze naneli bir yoğurt çorbası da iyi bir seçenek olacaktır.

    Sahurda Müsli Tüketin

    Müsli; sahurda çok doğru bir karbonhidrat seçimi olacaktır; içine bol miktarda taze doğranmış meyve de ekleyin. Böylece gününüz çok rahat geçer. Tatlıyı iftardan 2 saat sonra yiyin Haftada 1 den daha sık tatlı tüketmeyin ve tatlıları daha çok sütlü olanlardan; cevizli güllaç, sütlaç tercih edin. Şireli tatlılardan kaçının.

    Kabuklu Meyveler Tüketin

    Elma, armut, şeftali… Kabuklu meyveler, hem tokluk hissini arttırıyor hem de vitamin desteği sağlıyor. Bağırsağın da daha iyi çalışmasını sağlayan meyveler zaman zaman bol tarçınlı ılık komposto olarak da tüketilmeli ve bu sayede sıvı desteği de sağlanır.

    OMEGA 3 Deposu Cevizi Unutmayın

    Ceviz içi en önemli omega 3 desteklerinden biri ve tokluk hissini arttırıyor. Hem sahur hem de iftarda ara öğünlerde 3’er adet ceviz içi yemek daha rahat oruç tutmanızı sağlar.

    Fosfor Alın

    Haftada bir kere balık yiyin Balıkta vücudun ihtiyacı olan en önemli yağlar mevcut ve bu yağlar metabolizma hızını da arttırıyor zayıflamayı da kolaylaştırıyor.

     

    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı