'Otonom teknolojiler üzerine çalışıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Otonom teknolojiler üzerine çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 22:33

UZUN zamandan beri sürücüsüz otomobil üzerine çalıştığı iddia edilen teknoloji devi Apple’dan konu ile ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

Bloomberg’e konuşan Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple markalı bir otomobil yerine otonom teknolojiler için sistemler geliştirmeye yoğunlaştıklarının sinyali verdi.

Cook, “Yapay zekâ teknolojilerini ana projelerimiz olarak görüyoruz. Otonom projeler konusunda oldukça heyecanlıyız. Bunun bizi nereye götüreceğini göreceğiz. Ürün bazında ne yapacağımızı söylemek şu anda gerçekten imkansız. Ancak yapay zekânın önümüzdeki dönemde önemli bir çekirdek teknoloji olacağı apaçık ortada” dedi.

Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışmaları geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı ve şirketin ‘Titan’ kodundaki bir projeyle bu operasyonları yürüttüğü ortaya çıkmıştı. İleri sürülen bilgilere göre Apple bünyesinde şu anda 1000 kişinin sürücüsüz otomobil projeleri üzerine çalıştığı ifade ediliyor. Cook’un yaptığı dün yaptığı açıklama ise bu iddiaları doğrular nitelikte.

BAKMADAN GEÇME!