Otellerde bırakılan kitaplar yabancılara kütüphane oldu

Güncelleme Tarihi:

Otellerde bırakılan kitaplar yabancılara kütüphane oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 16:36

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kitapevi, otellerde turistlerin bıraktıkları kitapları toplayarak 'yerleşik yabancılara' kütüphane kurdu. Yerleşik yabancılar için kurulan kütüphanede İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca ve Felemenkçe dillerinde 5 bin kitap bulunuyor.

Haberin Devamı

Kitapevi sahibi Devrim Çetin, yaptığı açıklamada, turistlerin tatilde okumak için getirdikleri kitapların bir çoğunu ülkelerine götürmeyerek otelde bıraktığını söyledi.

"KÜTÜPHANEDE 5 BİN KİTAP VAR"

Turistlerin kaldıkları konaklama tesislerinde bıraktıkları kitapları sezon bitiminde otellerden topladıklarını belirten Çetin, "Kurduğumuz 'yerleşik yabancılar kütüphanesi' yerleşik yabancılarında buluşma adresi oldu. Kütüphanemizde 5 bin kitap var. İlçemizde yaşayan yerleşik yaşayan Alman, İngiliz, Norveç, İsveç, Rus, Hollandalı, Finlandiyalı, Avusturyalı, Belçikalı, Lüksemburglu ve Ukraynalılar kütüphaneye gelerek istediği kitabı alarak okuyor. Kurduğumuz kütüphane ile otellerde bırakılan kitapların çöpe gitmesinin önüne geçtik. Ayrıca yerleşik yabancılar kitapta buluşacağı bir mekan oluşturduk" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yerleşik Alman Maria Olsen de kütüphanede daha önce okumadığı kitapları bulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!