Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 17:14

Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin bu yıl 43.’sü düzenlenecek. Törende kırmızı halı heyecanını yaşayacak, güçlü ve sağlıklı görünen saçlarına göre belirlenen 10 şanslı kız, Pantene ve Hürriyet özel jürisi tarafından seçildi. Pantene Kırmızı Halıya Hazırlık Akademisi’nde, Pantene Saç Stilisti Önder Tiryaki ile 10 şanslı kız bir araya geldi. Tiryaki, hem kızların hem de P&G Saç Bakım ve Güzellik Kategorisi İletişim Grup Müdürü Bilgehan Uyar Erol’un sorularını yanıtladı, önemli tüyolar verdi.

Haberin Devamı

ÖNDER TİRYAKİ İLE SORU CEVAP

Kırmızı halı sence ne demek?
- Kırmızı halı benim için çok büyüleyici, çok heyecanlı, herkesin mutlaka olmak veya yürümek istediği bir platform. Beğendiğimiz, görmek istediğimiz, hayranı olduğumuz ünlü isimlerle birlikte orada yer alacaksınız. Kırmızı halıda olan her insanın şanslı olduğunu düşünüyorum. Ödül alsın, almasın... O atmosferi solumak, orada bir şeyler yapmak, o koltukta oturmak bile bence çoğu kişinin hayali. Heyecanı, hayatınızda iz bırakacak.

◊ Birçok ünlü ismi kırmızı halıya sen hazırlıyorsun. Onların o anki heyecanı sana da yansıyor mu?
- Hazırladığım kişinin o halıda yürüdüğünü görmek benim hayatımdaki en güzel mutluluklardan birisi. Kaç kuaförün, kaç makyaj artistinin, kaç stilistin hazırladığı bir insan o halıdan yürür ve geçer ki? O halıda onun yürüdüğünü görmek gerçekten hiçbir şeye değişilmez bir mutluluk.

Haberin Devamı

Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık


◊ Peki saç bakım yağları ne işe yarar?
- Bu Pantene Saç Bakım Yağları benim aşkım! Dizi setlerinde çok çalışıyorum. Birçok ünlü ismin ekranda güç ve sağlıkla parlayan saçlarını görüyorsunuzdur. İşte setlere bol bol Pantene’in bu yağlarından getirtiyoruz.

◊ Pantene Argan Yağı ve keratin yağı arasındaki fark nedir?
- Argan Yağlı Elixir, çok yönlü bir bakım sağlayan argan yağı ile saçlarınızın yıpranmalara karşı güçlenmesini ve sağlıkla parlamasını sağlar. Keratin Onarıcı E Vitaminli Yağ da, içeriğindeki Keratin ve E vitamini kompleksiyle yıpranmış saçlara ihtiyacı olan bakımı sağlar.

◊ Saç bakım yağı nasıl kullanılır?
- Bunu hem ıslak, hem kuru saça, hatta gün içinde saçınızın kabardığını anladığınız anda bile kullanabilirsiniz. Islak saça bir iki pompa sıkarsanız, saçlarınız çok rahat taranır. Kolaylık sağlar ve saçı hırpalamanızı önler. Gün içinde kullanmanız şekillendirme öncesinde de saçlarınıza destek olur. Fön, maşa gibi şekillendirme ürünleri saçın düşmanlarıdır. Bu yağlar ise saçınızın dostu.

◊ Saç bakım yağları saçı yağlı göstermiyor mu?
- Çok iyi bir nemlendirici kullandığınızda cildiniz nasıl onu emiyor, duru diri ve güzel gözüküyorsa, doğru saç bakım yağı da aynı şekilde saçlarınızı ağırlaştırmadan, saçınıza ihtiyacı olan bakımı verecektir.

BAKIM KREMLERİ SAÇI DÖKMEZ

◊ Saç bakım kremi nasıl kullanılmalı?
- Her şampuanlamadan sonra saç bakım kremi uygulanması gerekiyor. Duşta nasıl şampuan kullanıyor ve yıkanıyorsanız, saç kremi de şampuan gibi duşunuzun bir parçası olmalı.

◊ Saç Bakım kremi saçları döküyor mu?
- En yanlış bilinen bilgilerden biri de bu. Saç kremi saçları döküyor algısı, kremin saçınızda önceden kopmuş olan saçlara yapışarak onları aşağı indirmesinden. Saç bakım kremi saçların dökülmesini engelliyor aslında. Saçlar kırılmasın, daha kolay taransın ve taranırken kopmasın diye saçı yumuşatıyor. Böylelikle saçınız kırılmıyor ve kopmalar engelleniyor.

Haberin Devamı

Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık



BEN UZUN SAÇ SEVİYORUM

◊ Kadın demek uzun saç mı demektir?
- Ben saç seviyorum. Saçı hissetmek, dokunmak, bir şey yaptığımda uzun ve sağlıklı saç bana onu veriyor çünkü. Evet, kısa saçın çok yakıştığı insanlar da var. Ama yaptığım şeyin geri dönüşüm sağladığı saç olduğu için benim tercihim uzun saçtan yana.

◊ Yapmaktan en zevk aldığınız saç modeli nedir?
- Pantene saçı! Açıklayayım size. O reklamlardaki dalgalı uzun saç demek değil yalnızca. Pantene saçı demek sağlıklı görünen, güçlü, parlak saç demek. Sizi kırmızı halıda da, günlük hayatınızda da, her yerde ışıldamanızı sağlayacak saç demek. Hepiniz zaman zaman fön çektiriyorsunuzdur veya maşa yaptırıyorsunuzdur. Yaptırdığınız fönden föne, maşadan maşaya fark vardır. O saçı en ışıltılı, güçlü görüntüye büründürmek için saçlarınız önce güçlü olmalı.

◊ Saç modellerini moda mı belirler?
- Tabii modanın etkisi var ama her insan kendine yakışanı yapmalı. Kendine yakışan şey senin modandır. Esinlenebilirsin, kendine göre yorumlayabilirsin ama alıp kalıbı kendine kondurmak doğru bir şey değildir.

Haberin Devamı

SADECE ŞAMPUAN YETMEZ

Öncelikle saçlarınız, paha biçilemez aksesuvarlarınız. Onlara çok iyi bakın. Saçlarınıza ne kadar iyi davranır, ne kadar sevecen yaklaşırsanız, o kadar olumlu bir dönüş alırsınız. Bir kere sadece şampuan yetmez. Şampuanın yanı sıra her yıkamadan sonra saç bakım kremi kullanmanız gerekiyor. Saç bakım yağlarını ise hayatınızın bir parçası yapmanız ve çantanızdan eksik etmemeniz lazım.

SONBAHARDA SAÇLARA NASIL BAKIM YAPILIR?

Yaz mevsiminin ardından saçlar deniz, kum güneş üçlüsünden gördüğü zararı düzenleyici dönemine kavuşur. Bu konuda usta saç doktoru Önder Tiryaki, şu tüyoları verdi:
“Yazın hemen akabinde olan mevsim olduğu için deniz, kum, güneş saçın gerçekten kurumasına neden oluyor. İyi bir bakım yapmanız şart. Soğuk da sıcak da saça çok zarar veriyor. Ara mevsimler yani baharlar saç bakımları konusunda dinlendirici dönemdir. Saça her dönem bakım yapılmalıdır ama ara özellikle ara mevsimler saçın nem dengesini sağlamak için kritiktir.

Haberin Devamı

Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık

BU SENENİN MODASI ÖRGÜ

Önder Tiryaki, bu sene moda olan yan taraf örgüler, sıkı kuyruk örgüler, bol dağınık ve doğal görünüm örgüleri de ele aldı. Tiryaki, “Suratınıza göre değişir. Sana dar yakışıyordur, diğerine dağınık. Kendinize göre hangi modelin yakıştığına bakıp modayı ona göre kendiniz için uyarlayabilirsiniz” dedi.

KIRMIZI HALIYA VEYA ÖZEL GECELERE HAZIRLANIRKEN  SAÇLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Pantene Saç Stilisti Önder Tiryaki, kırmızı halıda en önemli aksesuvarları saçları olan kızlara en büyük öneriyi “Sağlıklı görünen saçlarınızın bakımını aksatmayın” diyerek vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Saçınızın her zaman güçlü ve sağlıklı görünmesine dikkat edin. Eğer saçlarınız güçlü ve sağlıklı duruyorsa, daha kolay şekil alır, daha rahat dokunuşlarla istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz. Açık bırakabilir, gevşek örgüler uygulayabilirsiniz. Bu sene havalı ve kalıplaşmış saç görüntüsünden çıkıyoruz. Doğal, sağlıklı dalgalar tercih ediliyor.“
Ufak bir tüyo: Bu sene de tercih edilen saç aksesuvarlarından kıyafetinizin renk ve modeline göre altın rengi, rose ve gümüş bir takıyla saçınıza ışıltı katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Önder Tiryaki ile kırmızı halıya hazırlık

 

 

BAKMADAN GEÇME!