Ömre bedel saniyeler

Güncelleme Tarihi:

Ömre bedel saniyeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 14:29

Avrupa'da hafta sonunda oynanan önemli maçlarda şampiyonluğa oynayan ya da küme düşme adayı olan bazı takımlar, son dakikada sevinirken, bazıları son anda yıkıldı.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında en önemli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de, şampiyon son saniye basketiyle belirlendi.

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan final maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Rusya'nın CSKA Moskova takımı karşılaştı. Karşılaşmayı Printezis'in son saniye basketiyle 62-61 kazanan Olympiakos şampiyon oldu.

Yunan ekibi bir ara 19 sayıya kadar çıkan farkı eritmeyi başardı ve son dakikaya 60-58 yenik girdi. Bitime 19 saniye kala CSKA Moskova 61-58 üstündü. Bu hücumda yapılan taktik faulleri değerlendiren Olympiakos bitime 10 saniye kala skoru 61-60'e getirdi.

Yunan ekibi, maçın bitimine 9 saniye kala taktik faul yaptı. CSKA Moskova'da Siskauskas, iki faul atışını da kaçırdı ve Olympiakos son hücumu kullandı. Bu hücumda maçın bitimine 0.7 saniye kala Printezis ile basketi bulan Olympiakos 62-61 öne geçti ve nefes kesen maçı kazanarak THY Avrupa Ligi'nde 2011-2012 sezonun şampiyonu oldu.

Premier League'de son dakikalar nefes kesti

İngiltere Premier League'nin son haftasında büyük heyecana sahne olan şampiyonluk yarışında Manchester City son dakikada ipi göğüsleyen taraf oldu.

Şampiyonluk yarışında averajla lider olan Manchester City ile Manchester United, son haftaya 86 puanla girdi. Sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Queens Park Rangers'ı (QPR) ağırlayan Manchester City, ilk yarıyı Zabaleta'nın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Cisse ve Mackie'nin golleriyle 2-1 geriye düşen Manchester City, mücadelenin son dakikalarına kadar aradığı golü bulamadı ve şampiyonluk umudu giderek azaldı.
Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Manchester City, 90 2. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle 2-2'lik beraberliği yakalayarak umutlandı. Manchester City, 90 4. dakikada Arjantinli yıldızı Sergio Agüero'nun golüyle karşılaşmayı 3-2 kazandı ve 44 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

Son dakika golüyle yenilen QPR ise, Bolton Wanderers'ın Stoke City ile 2-2 berabere kalması sayesinde küme düşmedi ve Bolton, Premier League'e veda etti.
Geçen yılın şampiyonu Manchester United ise Sunderland deplasmanında Rooney'nin 20. dakikadaki golüyle maçı 1-0 kazanmasına rağmen, Manchester City'den art arda gelen gol haberleriyle yıkıldı.

La Liga'da Villarreal'e son dakika şoku

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde son haftaya 41 puanlı Villarreal 16, 40 puanlı Rayo Vallecano 17, 40 puanlı Real Zaragoza 18. sırada girdi. Son 3 takımın küme düşeceği 20 takımlı ligde, son haftada Real Zaragoza deplasmanda Getafe'yi 2-0 yenerek 43 puana ulaştı ve ligde kaldı.
Villarreal-Atletico Madrid ve Rayo Vallecano-Granada maçlarında son dakikalara golsüz girildi. Villarreal, Atletico Madrid karşısında 88. dakikada Falcao'nun attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. Bu mağlubiyetle bile Villarreal kümede kalıyordu, ancak Rayo Vallecano'nun, Granada'yı 90. dakikada Tamudo'nun golüyle 1-0 yenmesi Villarreal'in La Liga'ya veda etmesine yol açtı. Maçı kaybeden Granada ise ligi Villarreal'in 1 puan üzerinde 17. sırada tamamladı.

Montpellier'ye son dakikada büyük avantaj

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) son 2 haftaya lider giren Montpellier puan kaybedebileceği Lille maçında uzatmalarda bulduğu golle galibiyete ulaştı.
Sahasındaki çekişmeli maçı 90 4. dakikada Ait Fana'nın golüyle kazanan Montpellier, son haftaya 2. sıradaki Paris Saint Germain'in 3 puan önünde girerek şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.
Ligue 1'de son haftada Montpellier, küme düşmesi kesinleşen Auxerre'i deplasmanda yenmesi ya da berabere kalması halinde, tarihinde ilk şampiyonluğa ulaşacak.

Son dakikalarda kazanan Akhisar Belediyespor da şampiyon

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u deplasmanda 89. dakikada attığı golle 2-1 yenen Akhisar Belediyespor, ligi ilk sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.
Son dakikalarına 1-1 girilen maçı, Lima'nın 89. dakikada attığı golle kazanan Akhisar Belediyespor, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Elazığspor'un önünde ligi şampiyon olarak bitirdi.
Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor karşılaşmasından beraberlikle de ayrılsa Süper Toto Süper Lig'e yükselecekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!