O arabanın parası ödendi

Güncelleme Tarihi:

O arabanın parası ödendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 01:39

3 Temmuz 2011’den bu yana şike davasının simgelerinden biri haline gelen Mini Cooper arabanın ödenmemiş parası ile ilgili ihtilaf ortadan kalktı.

Haberin Devamı

ŞİKE Davası’nın meşhur arabası Mini Copeer’ın parası nihayet ödendi ve dava kapandı. Hatırlanacağı gibi, araba 3 Temmuz sürecinin en önemli figürlerinden biri haline gelmişti.

Arabanın o dönemin Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu tarafından “Şike amaçlı” olarak Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’a alındığı iddia edilmiş, ama araç Abdullah Başak’ın kızkardeşi Ruken Başak üzerine kayıtlı çıkmıştı.

39 bin 500 Euro değerindeki araba için 9 bin 500 Euro peşin ödenmiş, geri kalan 30 bin Euro’nun ise 3 eşik taksitle senet karşılığı ödeneceği ifade edilmişti. Arabayı satan Kosifler Oto’nun ortaklarından Selim Kosif daha sonra bir açıklama yaparak, arabanın borcunun ödenmediğini ifade etmişti.
Kosif, “Arabayı almak için Abdullah Başak geldi. Ve 9 bin 500 Euro peşinat verdi. Daha sonra İlhan Ekşioğlu aradı ve kalan 3 taksidi (toplam 30 bin Euro) kendisinin ödeyeceğini söyledi. Ancak ödemedi ve ödemeyeceğini söyledi. Ben arabayı Abdullah Başak’a asla vermezdim onun sözü üzerine verdim” diyerek Ekşioğlu’nun mahkemeye vereceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından tam 4 ay geçti.

Kosif dava açmadı. Çünkü Mini Cooper’ın parası ödendi.
Ama İlhan Ekşioğlu tarafından değil, Ekşioğlu Vakfı tarafından. Böylelikle iki taraf arasında uzlaşma tamamlandı ve dava konusu ortadan kalktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!