New York Cosmos Küba Milli Takımı ile maç yapacak

Güncelleme Tarihi:

New York Cosmos Küba Milli Takımı ile maç yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 09:44

2014 yılının son aylarında Obama ile Raul Castro'nun aldıkları kararla ABD ve Küba arasındaki ilişkiler normalleşme sürecine girmişti. Bu sürece bir katkı da futboldan geldi. New York Cosmos takımı Küba Milli Takımı ile Havana'da karşılaşacak.

Haberin Devamı

54 yıl önce kopan ilişkiler, Barack Obama ile Küba Başkanı Raul Castro'nun kararıyla iyileşme sürecine girmişti. Cosmos, 1987'den sonra Küba'da maça çıkan ilk ABD futbol takımı olacak.

Cosmos Başkanı Seamus O'Brien, "Washington'a pek çok ziyarette bulunduk. Devlet görevlileleri ile toplantılar yaptık. Çok destek gördük" dedi.


Kadrosunda Real Madrid'in eski yıldızı, golcü Raul'ü de bulunduran Cosmos'un başkanı O'Brien, "Kendi ülkenizde ne yaptığınız değil, dünya genelinde yaptıklarınız önemli. Global bir oyun ve ekonomik. Bunun parçası olmak istiyoruz" diye konuştu.

Küba'nın teknik direkötür Walter Benitez, "Tarihi bir maç olacak. Bundan keyif almalıyız" ifadelerini kullandı.

ABD Kongresi'nden Charles Rangel, "Bu olay insanları başkanlar seviyesinden daha da yakınlaştıracak. Futboldan gördüğümüz kadarıyla, taraftarların maç başladıktan sonra oyundan keyif almasını durduramazsınız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!