Mustafa Karataş: Paylaşmak güzeldir

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Karataş: Paylaşmak güzeldir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:44

Prof. Dr. Mustafa Karataş, ramazan ayı boyunca Kanal D ekranında olacak. Nilüfer Bereket moderatörlüğünde gerçekleşecek “Mustafa Karataş’la Paylaşmak Güzeldir”de, stüdyoya konuk olacak ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler buluşturulacak.

Haberin Devamı

Kanal D’de “Mustafa Karataş ile Paylaşmak Güzeldir” adlı yeni bir programa başlıyorsunuz. Bu proje nasıl ortaya çıktı?
- Daha önce bu içerikte bir program yapmadım. Bu yaptığım önceki programlardan daha farklı, ben de bunun heyecanını yaşıyorum. Programda ihtiyaç sahipleri, mağdur aileler, hayırseverler olacak, destek olan insanlara teşekkürler edeceğiz, hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getireceğiz. İnsanların dertlerini dinleyecek ve yaralarını sarmaya çalışacağız. Dolayısıyla gerçekten orijinal bir program “Paylaşmak Güzeldir”. Başlarda üstesinden gelebilir miyiz diye endişe ettim açıkçası... Ama içine girdikçe keyif aldığım, içinde olmaktan mutluluk duyduğum güzel bir program olduğunu düşünüyorum. Dinimiz “insanların en hayırlısı, insanlara yararı en çok dokunandır” ilkesini bize veriyor. İyilik yapanların mükafatı Allah katında fazladır, Allah iyilik yapanları seviyor. Çok bereketli ve belki de bundan sonrası için örnek olabilecek bir program olduğunu düşünüyorum.

◊ İçerik hakkında biraz daha detaylı bilgi verir misiniz?
- Bu programdaki birinci önceliğimiz gerçek mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak, yaralarını sarmak... Bir de hayır yapmak isteyen ancak nereye hayır yapacağını bilemeyen, yaptığı yardımların hakkıyla yerine ulaştığından emin olamayan insanlarımız var. Biz bu programda gerçek ihtiyaç sahiplerini bu insanlar ile buluşturmaya çalışacağız. Bir de şuna inanıyorum, bizim insanımız güvendiği ve inandığı zaman sonuna kadar yardım eder. Burada esas maksadımız hayırsever ile ihtiyaç sahiplerini buluşturarak onların bu sevinçlerine ortak olmak.

BU AY CENNET KAPILARI SONUNA KADAR AÇILIR

◊ Ramazan ayı boyunca hem gündüz hem de sahur vaktinde ekranda olacaksınız. Bizlere ramazan ayının öneminden biraz bahsedebilir misiniz?
- Evet, bu ramazan Kanal D ekranında olacağım. İnşallah izleyicilerimizin gönlüne hoş sohbetlerle, ilahilerle güzellikler katacağız. Gündüz programından bahsettim, sahur programına da değineyim. Sahurda ilahi gruplarımız, sohbetlerimiz olacak. Dini konulara değineceğiz. Peygamber efendimizin hayatından kesitlerle izleyicilerimizin İslam hakkındaki bilgilerini daha da pekiştirmeye ve doğruya yöneltmeye çalışacağız. Din güzel anlatılır, anlaşılırsa, insanları hayra ve güzelliğe sevk eder. Gerçekten hem dünyada hem ahirette insanın kurtuluşuna yardımcı olur. Ama yanlış anlatılır ve yanlış anlaşılırsa tehlikeli olabilir, onun için çok önemli bir konu. Ramazan ayı da korunma, sabır, oruç, paylaşma ve buluşma ayıdır. Sofralarda iftar sevinci, neşe vardır. Ramazan ayının manevi atmosferi içinde herkesin ruhunun geliştiğini de ayrıca görebiliyorum.

◊ Ramazan dediğimizde aklımıza 11 ayın sultanı geliyor. Ramazanın Allah katındaki yeri nedir?
- Ramazan ayı gelince cennet kapıları sonuna kadar açılır, cehennem kapıları sonuna kadar kapanır. Allah ramazan ayına ayrı bir değer veriyor. Ramazanı bir zarf olarak kabul edersek, içine konulan mazruf dediğimiz o mektup aslında Kuran-ı Kerim’dir. Çünkü Kuran-ı Kerim ramazan ayında indirilmiştir, Ramazan ayının fazileti ve güzelliği Kuran’dan geliyor. Kuran-ı Kerim’in ramazan ayında inmiş olmasından dolayı da ramazan ayrı bir önem taşıyor. İçerisinde Kadir Gecesi olmasından dolayı da çok daha önemli bir hâl geliyor.

◊ Malumunuz ramazan ayı, aynı zamanda zekat ayı... Biraz da zekatın öneminden bahseder misiniz?
- Zekat aslında malın sadakasıdır ve temizlemek demektir. Neyi temizliyoruz; gözün hakkını, işçinin hakkını ve emeğini, akrabanın ve komşunun hakkını, çalışanların hakkını... Zekat dengeyi sağlayan bir ibadettir ve İslam’ın en önemli 5 şartından biridir. Bir insan zekat verdiğinde malının yüzde 2.5’unu muhtaçlara aktarmış oluyor, böylece zengin ve fakir dengelenmiş oluyor. Aynı zamanda insanlar arasındaki samimiyeti, kardeşliği artırıyor, paylaşmayı öğretiyor. Çünkü insanlar kendilerine yardım eden, onları fark eden insanları severler. Zekat yardıma ihtiyacı olanları sevindiriyor ama bunu da güzel bir şekilde, kişiyi rencide etmeden yapmak gerek.

Haberin Devamı

Mustafa Karataş: Paylaşmak güzeldir



RAMAZAN AYINDA SEVAP ALINACAK ÇOK FIRSAT VAR

◊ Bu ayı değerlendirmek noktasında, izleyicilere ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
- Ramazan ayı sevapların katlanarak verildiği bir aydır. Aynı zamanda Kuran-ı Kerim ayıdır. Bu sebeple mukabeleler vardır. Alimler bile kendi okuttukları dersleri bırakıp tamamen Kuran’a yönelirler. Teravih namazları vardır. Dolayısıyla bu ayda çok sevap alınacak pek çok fırsat vardır. Bunların kaçırılmaması gerektiğini söyleyebilirim.

◊ Bugüne kadar pek çok kitabınız, pek çok makaleniz yayınlandı. Proje aşamasında dahi olsa yeni bir çalışmanız var mı?
- Bence ilim artarak devam etmelidir, ben de ilmimin artması ve insanlara faydalı olabilmesi için çalışmalarıma devam ediyorum. Biz hoca olsak da aynı zamanda talebeyiz. Okumaya ve okutmaya devam ediyoruz. Üniversitedeki öğretim üyeliğimin yanı sıra konferanslarla, sohbetlerle, televizyon programlarıyla da bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda İslam dünyasında hadis ve sünnete ilişkin çok çeşitli tartışmalar var. Bu bağlamda hadisleri yeniden anlamak üzerine çalışıyorum ve bunu kitap haline getirmeyi planlıyorum.

Haberin Devamı

DOĞRU OLARAK  AKTARIRSANIZ  DiNi HERKES SEVER

◊ Gerek izleyiciler gerekse halk tarafından çok seviliyorsunuz, bunu neye bağlıyorsunuz?
- İnsanların sizi sevmesi ve izlemesi mutlu edici bir şey. Ben bunu şuna bağlıyorum, dini doğru olarak yalın hali ile insanlara aktardığınız zaman zaten din kendini sevdiriyor ve o dini herkes benimsiyor. Bunu anlatan insanı da takdir ediyorlar. Ben sermayemi güven olarak görüyorum çünkü kaynağını bilmediğim hiçbir bilgiyi izleyicilerim ve okuyucularım ile paylaşmam. Biz dini Allah’ın gönderdiği şekilde, bir şey katmadan, olduğu gibi iletmek zorundayız. Sanırsam bu da beğeniliyor takdir ediliyor.

Mustafa Karataş: Paylaşmak güzeldir

Haberin Devamı

SİNEFİL KARAYİP KORSANLARI'NI DEĞERLENDİRDİ!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!