Mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 12:48

Yakın mesafeden kurşun kalbini deldi.30 dakika kalbi durdu.Nabzı 40'a düştü ama o hayata döndü.

Kalbine kurşun isabet eden Necdet Coşyan, nabzı 40, küçük tansiyonu 3’e düşmüş halde olaydan iki saat sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıyı solunum cihazına bağlayarak kalbi ilaçla durdurup ameliyata başlayan doktorlar, olay sırasında kanama başladıktan sonra kalp çevresinde oluşan ince zarın doğal tampon görevi görerek Necdet Coşyan’ın hayatta kalmasını sağladığını söylediler.

30 dakika süreyle kalbi durdurulan ve kurşun delikleri onarılan Necdet Coşyan, başarılı geçen ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı. Sağlığı süratle düzelen yaralı, yoğun bakımdan da çıkarılarak hastanedeki odasına alındı ve yürümeye başladı.

Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Enrico Macias’ın konser verdiği Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu arkasında gece saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda Necdet Coşyan, evli ve 3 çocuk annesi 33 yaşındaki Mükerrem Demirkıran tarafından kuru sıkıdan bozma tabanca ile göğsünden vuruldu. Taciz ettiği iddia edilen kadın tarafından kanlar içinde yere serilen Necdet Coşyan, önce Çekirge Devlet Hastanesi’ne daha sonra da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Nabzı 40’a küçük tansiyonu ise 3’e düşen evli ve iki çocuk babası Necdet Coşyan, Op.Dr.Murat Biçer ve ekibi tarafından ameliyata alındı.

Necdret Coşyan’ın zaten durmak üzere olan kalbi ilaç verilerek 30 dakika süre ile durduruldu. Yaralı, solunum ve dolaşım cihazına bağlandı. Op.Dr. Murat Biçer, yaralının makineye bağlı kaldığı süre içinde kalpteki kurşun deliklerini onardıklarını söyledi. Yukarıdan aşağı olmak üzere kalbi delip geçen kurşun yarasının çevresinde yanıkların da bulunduğunu kaydeden Dr. Murat Biçer, “Acil vaka çağrısı alınca gece evlerimizden hastaneye koştuk. Pompacı tabir edilen dolaşım cihazı ve anestezi uzmanları ile üç cerrahtan oluşan ekibimizle ameliyatı gerçekleştirdik. Kanama başlayınca kalp çevresinde doğal olarak ince bir zar oluşmuş. Kalbi çevreleyen zar, kanı sıkıştırarak hem kanın vücuda yayılmasını, hem de kanamanın yavaşlamasını sağlamış. Kalp yaralanmalarında kısa sürede oluşan şok ve kanama can kaybına yol açıyor. Bu olayda, yaralı mucizeyi yaşadı” dedi.

Kalbinin durdurulması ile beraber 45 dakika süre makineye bağlı olarak yaşayan Necdet Coşyan, başarılı geçen ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı. Sağlığı süratle düzelen Necdet Coşyan, yoğun bakımdan da çıkarılarak Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndaki odasına çıkarıldı. Doktorlar, hastanın yürümeye başladığını bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!