Motivasyon için sigarayı bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Motivasyon için sigarayı bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 11:01

DENİZLİ Devlet Hastanesi'nde sigarayı bırakma kampanyasının koordinatörlüğüne getirilen Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Çalışkan, arkadaşlarını motive edebilmek için 15 yıllık tiryakiliğine son verdi.

Hastane Başhekimi Dr. Ramazan Canural ve çalışma ekibi, hastane bünyesinde bir süre önce sigarayı bırakma kampanyası başlattı. Hastanede çalışan doktor, ebe ve hemşirelere kampanya katılmaları için çağrıda bulunuldu. Kampanyanın koordinatörlüğü görevini ise Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Çalışkan üstlendi. 15 yıllık tiryaki olan Çalışkan, çalışma arkadaşlarının sigarayı bırakması için düzenlenen kampanyanın koordinatörlüğüne getirildi ancak, tiryaki olması nedeniyle inandırıcı olamama kaygısı yaşamaya başladı. Çalışkan, sigaraya veda etti, arkadaşlarına hem örnek oldu hem de motive etti.

Çalışkan, “Kampanyayı başlattığımız gün, çalışma arkadaşlarımın önünde bir sigara yaktım ‘Bu benim son sigaram, bırakıyorum’ dedim ve bıraktım. Bırakamama korkum vardı. Arkadaşlarımı motive etme adına çaba harcadım ve başardım. Gerek bireylerin gerek toplumun sağlığı için önemli bir kampanya başlattık. Bir ay içerisinde tiryaki olan 50 doktor, ebe ve hemşire arkadaşımız sigarayı bıraktı. Sigarayı bırakan arkadaşlara 23 Haziran tarihinde çeşitli ödüller vereceğiz” dedi.

Başhekim Yardımcısı Hasan Çalışkan, sigarayı bırakan personele karbon testi uygulandığını, eski tiryakilerin birlikte kahvaltı yapıp, çeşitli spor aktivitelerine katıldıklarını sözlerine ekleyerek, “Personelimiz ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ‘Bırak Kazan 2008 Ödüllü Sigarayı Bırakma Kampanyası’na da katıldı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!