Mert ve güvenilir

Güncelleme Tarihi:

Mert ve güvenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 12:23

Fenerbahçe dün Eskişehirspor’u yendi ama Kadıköy’de golün sahibi Kuyt’ın yanısıra ayakta alkışlanan bir diğer isim de genç file bekçisi Mert Günok’tu. Rakip hücumculara geçit vermedi. Necati’nin penaltısını çıkardı ve 3 puanın mimarlarından oldu...

Haberin Devamı

VOLKAN Demirel’in geçen yıl Galatasaray maçında aldığı 5 maçlık ceza nedeniyle Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi gözler bir anda Mert Günok’a çevrilmişti. Yıllar önce Engin İpekoğlu talihsiz bir şekilde sakatlanmış ve kaleyi devralan Rüştü Reçber 14 yıl boyunca eldivenleri kimseye kaptırmamış, Türk futbolunun efsaneleri arasına adını yazdırmıştı.

Benzer bir hikaye dün geceden sonra Mert Günok için de belki yıllar sonra anlatılacak. Gelin bu genç file bekçisinin bilinmeyenlere birlikte bakalım...

BABA GÜNOK’UN PENALTI SIRRI
FENERBAHÇE kalecisi Mert Günok ilk hafta oynanan Konyaspor maçından sonra Eskişehirspor karşılaşmasında da penaltı kurtararak kahraman oldu. 2010-11 sezonunda deplasmanda oynanan ve 3-2 Trabzonspor galibiyetiyle biten maçta kurtardığı penaltıyla Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını sağlayan Mert Günok’un sırrı babası eski kaleci Mahir Günok’un ona verdiği önemli bir öğüt... Baba Günok, “Küçük ayaklı futbolcular penaltıyı yüksek ihtimalle sağa, büyük ayaklı futbolcular ise yine yüksek olasılıkla penaltıyı sola doğru kullanır” diyerek Mert’e kalecilik tecrübesinden kaynaklanan sırrını aktardı. Mert Günok da bu sırrı hiç bir zaman unutmadı.

ANNESİNİN ÖLÜMÜ YIKTI
2 yıl önce annesi Necmiye Günok’u 46 yaşındayken yakalandığı amansız bir hastalıkla kaybeden Mert Günok her boş zamanında soluğu mezarlıkta alıyor. Genç kaleci duygusal yapısı nedeniyle annesini kaybettikten sonra çok zor günler geçirmişti. Bu süreçte Vakıfbank’ta oynayan voleybolcu kız kardeşi Merve ile birlikte yaşadığı zor zamanlarda Mert, sarı lacivertli takımdan ayrılmasını söyleyenleri, “Kale artık çok yakın” diyerek reddetmişti.

Haberin Devamı

GECENİN SORUSU
KALE KİMİN OLMALI?
Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal şimdi kritik bir kararın eşiğinde... Sarı lacivertli takımın kalesini hangi başarılı eldiven koruyacak. Mert Günok'un yükselen performansı ve 5 maçlık cezasını dünkü Eskişehir maçıyla dolduran Volkan Demirel arasında bir tercih yapılacak. Salı günü Londra'da Arsenal'le 3-0'ın rövaşına çıkacak olan sarı lacivertliler Cumartesi günü ligde Sivas'ı ağırlayacak. Peki Fenerbahçe'nin kalesini kim korumalı? Bu soruyu Türk futbolunun unutulmaz eldivenlerine sorduk.

"MERT İLE DEVAM"
Yaşar DURAN
Mert iki maçta iki penaltı çıkardı. Volkan'da iyi kaleci. Necati de milli oyuncu. Bana göre Ersun Yanal, formunu bulmuş bir kaleciden yana seçim yapmalı. Şu anda Mert Günok formda. Ona inanmak lazım. Mert kaleye geçerse Volkan'da ona yardım etmeli. Rekabet ikisini de yükseltir.

"GÖZARDI EDİLEMEZ"
Engin İPEKOĞLU
Volkan da Mert de Fenerbahçe kalesini koruyacak düzeyde. Bu Fenerbahçe için şanstır. Elbette kararı verecek olan Ersun Yanal'dır. Diğer yandan Salzburg maçında turu getirende Volkan Demirel'di. Mert elbette yetenekli ama Volkan da bir maçta kötü oynadı diye gözardı edilecek bir kaleci değil.

"LONDRA'DA MERT"
Rasim KARA

Mert Günok genç ve yetenekli. Sezona iyi başladı. Fenerbahçe dün Mert sayesinde maçı kazandı diyebiliriz. Önümüzde bir Arsenal maçı var. Bu maçta Mert Günok'u oynatmak gerekir. Ben olsam Mert ile devam ederim ve böylece kazanılmış olur. Türk futbolu açısından önemli bir isim.İnşallah aynı şekilde devam eder.

Muhabir gözüyle
Ahmet ERCANLAR
TAKIMI ATEŞLİYOR
FENERBAHÇE’deki kaleciler bir aile gibi. Kaleci antrenörü Murat Öztürk onları çok iyi çalıştırıyor. Bir maçın ardından olumlu ya da olumsuz bir durum yaşadıklarında diğer kaleciler mutlaka ya tebrik ya da moral vermek için yanında oluyor. Fenerbahçe’de Engin İpekoğlu’ndan başlayan bir Türk kaleci geleneği var. Bu kaleciler alt yapıdan itibaren çok iyi eğitim görüyorlar ve ortak özellikleri olarak takımı ateşleyen oyuncular oluyorlar. Mert Günok da babası Mahir Günok’tan çok ciddi yardım aldı ve geçirdiği kötü günleri babasının desteğiyle atlattı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!