Maaşa zam isterken etkili olabilecek 5 yol

Güncelleme Tarihi:

Maaşa zam isterken etkili olabilecek 5 yol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:48

Benzinden ekmeğe, kavundan damacana suya kadar her şeye zam geliyor ama sizin maaş hep damlıyor gibi geliyor değil mi? Artık yeter dediniz, sabah kahvenizi içtiniz. Uzun bir konuşma hazırladınız ve kapıyı tıklattınız. Buz gibi bir ‘gel’ sesi duyuldu içeriden. Kurduğunuz senaryo sallanmaya başladı. Biraz desteğe ihtiyacınız var gibi duruyor. Bu öneriler umarız size faydalı olur.

Haberin Devamı

1- OTURARAK KONUŞUN

Böyle önemli konuşmalarda yapılan en sık hatalardan biri lafa ayakta başlamaktır. Bir acelenin varmış gibi davranmayın. Rahat olun ki isteklerinizi de rahat ifade edebilin. İlk önce bir oturun, soluklanın ve istediğinizi alacağınızdan emin olun.

2- KISA CÜMLELER KURUN

Kompozisyon yazmak bizlere okul zamanından kalan bir alışkanlıktır. Notu yükseltmek için ağdalı, uzun cümleler yazardık ki akıllı görünelim. Maaşa zam isterken buna hiç gerek yok. En kısa cümlelerle hemen konuya girin ve isteğinizi net söyleyin. Rakam konuşmak ayıp değildir, kim uydurdu bunu acaba?

Maaşa zam isterken etkili olabilecek 5 yol

3- BAŞARILARINIZI ANLATIN

Haberin Devamı

Kendinizi anlatmaktan çekinmeyin. Ama anlatacağınız konular öyle havadan sudan olmamalı. Şirket için yaptığınız başarılı çalışmalardan bahsedebilirsiniz. İstemekte olduğunuz zammın geçerli nedenlerini anlatın ve ‘Şimdi memleketin hali ortada’ gibi cevapların gelmemesini bekleyin.

4- DOĞRU ZAMANLAMA YAPIN

Başarılı bir zam konuşması için doğru zaman çok önemlidir. Sabah saatlerinde henüz iş stresi çoğalmamışken, herkes kahvesini içip, maillerini kontrol ediyorken harekete geçebilirsiniz. Ayrıca şirketinizin parasal olarak sıkıntı yaşamadığı bir dönemi de kollamanızda yarar var. Sonuçta sıkıntıların bir yenisi olmak gibi bir riskinizde olabilir.

Maaşa zam isterken etkili olabilecek 5 yol

5- PLANLI KONUŞUN

Zorlu bir yoldur maaşa zam istemek. Bundan dolayı karşıdan gelebilecek tüm olumsuzlukları önceden planlamış olmalısınız. Uygun manevralara hazır olmakta yarar var. Mesela sizden daha fazla performans beklemek gibi bir talep olursa, siz de daha fazla izin konusunu masaya getirin. Usta bir santraç oyuncusu gibi planlı hamlelerle ilerlerseniz kimbilir belki patronunuzdan bir Türk kahvesi içme teklifi bile alabilirsiniz. İyi çalışmalar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!