Kütahya'da ishal vakaları arttı

Güncelleme Tarihi:

Kütahyada ishal vakaları arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:00

Kütahya'da Hepatit A ve ishal vakalarında artış görülmesi üzerine okullarda önlem alındığı bildirildi.Kütahya Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde son günlerde hastanelerde çok sayıda Hepatit A ve ishal rahatsızlığı nedeniyle başvuruların arttığı belirtilerek, bu yönde önlem alınması konusunda okulların uyarıldığı kaydedildi.

Okullara gönderilen uyarı yazısında, Hepatit A ve ishal vakalarının belirtileri ve yayılma şekli anlatılarak, okul müdürlüklerince tedbirler alınmasının istenildiği ifade edilen açıklamada, şunlar bildirildi:

“Hepatit A belirtisi veren öğrencilerin okula devamını engellemeli, ailesine haber verilerek sağlık kurumlarında muayeneleri sağlanmalıdır. Raporlu öğrenciler istirahatlerinden sonra okula devam etmelidir. Okul tuvaletleri öğle ve akşam olmak üzere günde 2 kez çamaşır suyuyla temizlenmeli ve paspas edilmelidir. Sıra, masa, kapı kolları, merdiven korkulukları, musluklar çamaşır suyu ve su karışımıyla silinmelidir. Tuvaletlerde sıvı savun bulundurulmalıdır. Öğrenci ve tüm personel ellerini sık sık sıvı sabunla yıkamalıdır. Öğretmenler öğrencilere hijyen konusunda eğitim vermelidir. Mümkünse tuvalet kağıdı ve kağıt havlu bulundurulmalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!