Kurtların Avrupa galası Köln’de

Güncelleme Tarihi:

Kurtların Avrupa galası Köln’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Üç sezondur Türkiye televizyonlarında reyting rekorları kıran "Kurtlar Vadisi" şimdi de sinema dünyasını sarsmaya hazırlanıyor. 9 Şubat’ta tüm Avrupa’da gösterime girecek filmin galası 8 Şubat’ta Köln’deki Cinedom yapılacak.

Almanya’nın Köln kenti 8 Şubat’ta "Kurtlar Vadisi" hayranlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Saat 20.00’de Cinedom Sineması'nın 10 salonunda birden gösterime girecek olan "Kurtlar Vadisi Irak" filminde rol alan Necati Şaşmaz (Polat), Gürkan Uygun (Memati), Kenan Çoban (Abdülhey) ve Erhan Ufak (Erhan) gibi isimler dev galada hayranlarıyla buluşacak.

LİMUZİNLE GELECEKLER

Rakkas Entertainment organizatörlüğünde Köln’de gerçekleştirilecek gala saat 19.30’da başlayacak ve oyuncular limuzinlerle Cinedom Mediapark’taki sinemanın giriş kapısına gelecekler. Başrol oyuncularının filmden önce hayranlarıyla buluşup konuşma yapacağı galada, daha sonra 10 salonda toplam üç bin kişi filmi izleyecek.

Rakkas Entertainment olarak Türk sinemasının bugüne kadar hazırlanmış olan en büyük galasını sunmaktan gurur duyduklarını belirten organizatör Ertan Sayan, "Uluslararası bir yapım ekibiyle özel efekt, pyroteknik, ses ve ışık konusunda en büyük uzmanların hazırladığı ve Türkiye’de hazırlanan en masraflı prodüksiyonun Avrupa galasını üstlendik. Bu filmin son düzenleri ve rötuşları Almanya’da yapılıp Türk sinema dünyasında yeni bir ufuk yaratmıştır. Avrupa’nın her yerinden tüm sinemaseverleri bu sinema şölenine bekliyoruz" dedi.

EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM

Yönetmenliğini Cannes Film Festivali Jüri Özel Ödülü’ne sahip Serdar Akar’ın üstlendiği "Kurtlar Vadisi Irak" filmi ile Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmine imza atıyor. Gaziantep’e bağlı 5 farklı merkezde hazırlanan set çekimlerinde yaklaşık üç bin figüran görev aldı ve film 4 farklı dilde çekildi. Birçok ilki içinde barındıran filmde ilk kez Türkiye’de tek bir sahnede maksimum 6 kamera kullanılırken, ilk defa tek planda canlı bomba çekimi de yapıldı. Filmde Türk oyunculara Billy Zane, Gary Busey gibi Hollywood’tan tanıdık isimlerde eşlik ediyor.

ÇUVALIN İNTİKAMINI ALIYOR

Film, 2003 tarihinde Kuzey Irak’ta konuşlanmış 11 kişilik özel Türk kuvvetinin gayri resmi, yarı gizli karargahına, müttefik Amerikan birliklerinin gelip, askerlerin başına çuval geçirmelerini konu alan gerçek bir olaya atıfla başlıyor. Hikayede daha sonra 11 askerden biri olan Süleyman Aslan, aşağılanarak teslim olmayı gururuna yediremediğinden ardında Polat Alemdar’a yazılmış bir mektup bırakarak intihar ediyor. Devlet adına çalışan gizli bir servisin çok özel yetiştirilmiş istihbaratçısı olan Polat, görevi uğruna intihar eden arkadaşının vasiyetine kayıtsız kalamıyor ve ekibiyle birlikte Kuzey Irak’ın yolu tutuyor.

Avrupa'dan Avustralya'ya

"Kurtlar Vadisi Irak" 9 Şubat’tan itibaren Avrupa’da 7 ülke (Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Danimarka, İsviçre) ile Rusya, Mısır, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika ve Avustralya’da da izleyicilerle buluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!