Kürtajda dört hafta kriteri

Güncelleme Tarihi:

Kürtajda dört hafta kriteri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki "kürtaj cinayettir" çıkışı, AK Parti'nin dün yapılan MYK toplantısında ele alındı.

Haberin Devamı

Toplantıda, kürtaja iliÅŸkin tıbbi raporlar gözden geçirildi. Ve BaÅŸbakan'ın "kürtajın sınırlandırılması için harekete geçilsin" talimatı sonrasında, konunun Haziran ayı içinde TBMM'ye getirilmesi üzerinde görüş birliÄŸi oluÅŸtu.Â


İncelenen tıbbi raporlar sonrasında AK Parti MYK'da, halen mevcut yasalarla 10 haftalık hamileliklere kadar yasal olan kürtajın süresinin 4 haftaya indirilmesi üzerinde görüş birliği sağlandı.


MKY'da bu konudaki son kararın verilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş alınması üzerinde anlaşıldı.
Toplantıda ağırlıklı olarak üzerinde durulan görüş ise, hamileliğin 4 haftadan sonra sonlandırılmasının önüne geçilmesi yönünde oldu.
Ancak 4 haftalık ya da daha az süreli hamileliklerde bile, kürtajın "ancak annenin sağlık durumunu tehdit eden durumlarda" geçerli olması görüşü ağırlık kazandı.
Eğer, Sağlık Bakanlığı'nın raporları da incelendikten sonra da bu görüş üzerinde mutabık kalınırsa, bu durum, kürtajın "sağlığı etkileyecek zorunlu haller dışında" fiilen yasaklanması anlamına gelecek.

Haberin Devamı


Sağlık durumu dışında, tecavüz sonucu oluşan hamilelikler de toplantıda ele alındı. Ancak böyle durumlarda kürtajın sözkonusu olup olmaması konusunda AK Parti MYK üyeleri arasında net bir görüş oluşmadı.

 

"BIRAK Ä°NTÄ°HAR EDENE DE HAKKINI KULLANSIN"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bugün yine kürtaj ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi;


"Kürtaj konusuyla ilgili ne diyorlar? Tasarrufta bulunamazsınız. Bırak intihar edene de müsaade et, hakkını kullansın. Kaldı ki burada iki tane cefa var. Bir ana karnındaki ceninin öldürülmesi olayı var, iki kendine zarar var.

 

Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz. Ana karnındaki ceninin öldürülmesiyle, doğumdan sonra öldürülmüş bir insan arasında hiçbir fark yok. Bu konuda ben hanım kardeşlerimin hassas olmasını başbakan olarak rica ediyorum. Bu bir cinayettir.

 

Haberin Devamı

ABD’de kürtaja karşı korkunç bir mücadele var. Batının bir çok toplumunda bununla ilgili yasalar var. Bunun bizim değerlerimizde bir defa bir yeri var, buna müsaade verilmez. Bir ölüm tehdidi, vesaire ayrı konular.

 

SEZARYENDEN Ä°YÄ° PARA KAZANILIYOR

 

Aynı şeyi sezaryen için söylüyorum. İnşallah Emsey Hastanesi sezaryen doğumlarda öne çıkan bir hastane olmaz. Son dönemlerde özel hastaneler, sezaryenle doğumda maşallah baya ileri gitti. Yüzde 60, yüzde 70, yüzde 90 bile olanlar var. Niye? Sezaryenle doğumdan iyi para kazanılıyor.

 

İstisnaları konuşmuyorum. Özel durumlar ayrı bir olay. Ancak Türkiye genelinde yüzde 50 oran var. Sezaryen doğum, bu milletin nüfusunu dengeleme, engelleme operasyonudur. Niye? İki çocuktan fazla olmasın. Sezaryenle olursa iki taneden fazla olmaz."

 

 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!