Bu kışın en popüler 10 eğlence mekanı

Güncelleme Tarihi:

Bu kışın en popüler 10 eğlence mekanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2010 13:01

Yaz çok geride kaldı ve eğlencenin ekseni de yine uçarı sahil şeridinden büyük şehirlere kaydı. Gece hayatı dediğimiz şey de tıpkı moda dünyası gibi; her sezon yeni bir şeyle karşımıza çıkıyor, gidilen adresler, içilen içkiler değişiyor.

Haberin Devamı

Bu hafuta jürimize bu kışın en popüler eğlence mekanlarını sorduk. Listeye, gece hayatı denince dünya listelerine bile adını yazdıran İstanbul ağırlığını koydu. Seçilenler arasında yıllanmış eski dostlar da var, yepyeni adresler de. İşte eğlencenin en iyileri.

1. BABYLON / İSTANBUL
2. MİNİ MÜZİKHOL / İSTANBUL
3. ANJELIQUE / İSTANBUL
4. BIRD / İSTANBUL
5. NAHİDE MOTEL / İSTANBUL
6. LUCCA / İSTANBUL
7. D’BLYU CLUB / ANKARA
8. OTTO SANTRAL / İSTANBUL
9. SALOMANJE / İSTANBUL
10. LOU JAIN / İZMİR

BABYLON
11 yıllık gelenek
Özellikle canlı müzik denince ilk akla gelen mekanlardan Babylon, tam 11 yıldır hizmet veriyor. Caz, Latin, rock, pop, reggae gibi birçok farklı müzik türüne yer verdiğinden her kitleye hitap ediyor. Konserler dışında tiyatro, dans, video art ve belgesellere de programında yer veriyor. Oldies But Goldies gibi ayda bir düzenlenen temalı partiler de cabası. Beyoğlu Asmalımescit’teki mekan hafta içi 21.00’den, haftasonu 22.00’den itibaren açık. İçki fiyatları 8-30 lira, giriş ücretiyse 15-50 lira arasında değişiyor. Tel: (212) 292 73 68.

Haberin Devamı

MİNİ MÜZİKHOL
Gece yarısından sonra
Taksim Sıraselviler’deki Mini Müzikhol, yeni bir adres gibi görünse de aslında 13 yıllık Godet mirasının devamı. İç mimarlar Sinem ve Melis Kurultay’ın tasarladığı mekan, ev partisi duygusu yaratıyor. Çarşambadan cumartesiye, sabah 05.00’e kadar açık. Gece yarısından sonra dolmaya başlıyor. DJ’lerinin Türkçe şarkılara yaptığı değişik düzenlemeleri çok meşhur. Bunun dışında ağırlıklı olarak disko ve house müzik çalıyor. Giriş ücreti, özel bir etkinlik ya da parti varsa 25 lira, diğer geceler 10 lira. Telefonu yok. Bilgi almak için


ANJELIQUE
Şişe fiyatı 500 liradan başlıyor
Yazın en çok konuşulan mekanlarından Anjelique, aslında açık hava restoranında sezonu kapattı. Ancak kulüp olarak perşembe, cuma ve cumartesileri hala popüler. 22.00’den 05.00’e kadar açık. Ortaköy İskelesi’nin hemen yanında; dolayısıyla denizden de ulaşım sağlanabiliyor. Sanatçılardan sporculara ünlülerin müdavimi olduğu mekanın Boğaz manzarası muhteşem. House, progressive ve tekno müzik çalıyor. Rezervasyon almıyorlar, içeri girip giremeyeceğiniz o akşamki yoğunluğa bağlı. Girdikten sonraysa şişe açtırmanız gerekiyor. Şişenin fiyatı ne içtiğinize göre 500 lirayla 2 bin lira arasında değişiyor. Tel: (212) 327 28 44.

Haberin Devamı

BIRD
Rahat atmosfer iddialı menü
Beyoğlu’nun popüler barlarından 8’in işletmecisi Aliye Turagay, Bird’le karşımızda. Mekan, rahatlığıyla öne çıkıyor. İşadamları ve sosyete müdavimleri arasında. Tuğla duvarı, 5 buçuk metrelik barı, ahşap yoğunluğu ve yeşillikleriyle değişik bir havası var. Yemekleriyse Michelin yıldızlı restoran iddiasında. Mekan, saat 23.00’den sonra bara dönüşüyor; 1980’ler ve 90’lar müziği hakim oluyor. 02.00’ya kadar açık. Kokteyller 20-30, yemeklerse 40-70 lira arasında değişiyor. Tel: (212) 245 70 85.

NAHİDE MOTEL
Bekarlığa vedanın adresi
İzzet Çapa’nın Cahide efsanesinin devamı. Eğlenceli bir otel konseptine sahip. Yatak odası dekorlu localar, güzellik salonu ve piyano barı şeklinde döşeli. Pazar hariç her gece açık. Drag queenler (kadın kostümünde erkekler) ve dansçılardan oluşan 16 kişilik kadroyla şovlar yapılıyor. Salıları İbrahim Tatlıses’den Sibel Tüzün’e, farklı tarzlarda canlı müzik var. Özellikle bekarlığa veda partileri ya da doğumgünü kutlamaları için tercih ediliyor. Fiks menü uygulanıyor. Limitsiz yerli içki ile seçmeli meze ve ana yemekler hafta içi 150, hafta sonu 175 lira. Tel: (212) 219 65 30.

Haberin Devamı

LUCCA
Her masada bir ünlü
Bebek’te 2004’te açıldığından beri popülerliğini hiç kaybetmeyen Lucca, ambiyansı, ödüllü kokteylleri, bistro yemekleri ve eğlenceli partileriyle öne çıkıyor. Kalabalığı yaz-kış fark etmeksizin sokağa kadar taşıyor. Gazetecilerden sanatçılara çok sayıda ünlüyü haftanın her günü bir masada görmek mümkün. Nu-caz, nu-soul ve lounge tarzındaki müzikleriyle 02.00’ye kadar açık. Yemekler 15-45, içkiler 20-30 lira arası. Kokteylde iddialılar. Tel: (212) 257 12 55.

D’BLYU CLUB
Ankara’daki İstanbul
Ankara’da hafta sonu gecelerinin vazeçilmezi D’blyu, sık sık Ozan Doğulu ve Suat Ateşdağlı gibi İstanbul’un ünlü DJ’lerine ev sahip yapıyor. Bu nedenle 800 kişi kapasiteli mekan, hafta sonlarını hınca hınç dolu geçiriyor. Zaten sadece cuma ve cumartesileri açık. Kapılar 23.00’te açılıyor, eğlence sabah 04.30’a kadar devam ediyor. Fiyatlar 20-30 lira arasında. Localarda oturmak için iki şişe içki açtırmak gerekiyor. Rezervasyonsa şart. Tel: (312) 241 40 44.

Haberin Devamı

OTTO SANTRAL
Kampüsteki konser mekanı
Bilgi Üniversitesi Eyüp kampüsünde yer alan Otto Santral, hem restoran hem de canlı performans mekanı. Eski bir tamirhane burası. Yeni dekorasyonuyla çeşitli tasarım ödülleri aldı. 150 kişilik oturma düzenine sahip. Kapasitesi etkinlik günlerinde 800 kişiye kadar çıkıyor. DJ performansları, konser ve partileriyle Eyüp’ü gözde eğlence merkezi haline getiriyor. Yemek fiyatları 15-45, içki fiyatlarıysa 9-30 lira arasında. Normalde 22 lira olan kokteyller, parti akşamlarında 25 lira. Üniversite içinde yer aldığından öğrencilere indirimli menüleri var. Mekan hafta içi 02.00’ye, hafta sonuysa 04.00’e kaar açık. Tel: (212) 427 18 89.

Haberin Devamı

MAYBE SALOMANJE
Mahalle barı konseptinde
Nişantaşı’nın en işlek yolu üzerinde bulunan Salomanje, rahatlığı ve geniş menüsüyle dikkat çekiyor. “Mahalle barı” konseptinde ilerleyen mekan hergün 11.00-02.00 arası açık. Gündüzleri easy lounge ve nu-caz eşleğinde toplantı yapan işadamları veya spor sonrası atıştıran mahalleliye, geceleriyse funk-house müzikle herkese hitap ediyor. Perşembeleri Türkçe pop-rock, cumartesileriyse disko müzik çalıyor. Yemek fiyatları 10-34 lira arasında. Özel kokteyller 25 lira. Tel: (212) 327 35 77.

LOU JAIN
Kapasitesi 150 bin kişi
Bu yıl ikinci yaşını dolduran Lou Jain, 150 bin kişilik kapasitesiyle İzmir’in en gözde eğlence mekanı. Üstelik İzmir’le sınırlı kalmayıp, İstanbul ve Ankara’dan da cemiyet hayatı ve iş dünyasının tanınan isimlerini ağırlıyor. Dönem dönem gerçekleştirdikleri konsept partileri dışında her gece kulüp partileri, ışık ve ses şovları, dans gösterileri ve canlı performanslar oluyor. Mekan saat 19.00’da restoran olarak açılıyor, kulüp kısmı saat 04.00’e kadar devam ediyor. Cuma ve cumartesileri giriş ücreti, tek içki dahil 30 lira. Restorandaysa kişi başı fiyat ortalama 50 lira. Tel: (232) 464 54 44.

Müzisyenler, magazinciler, blogger’lar ile gece hayatı üzerine yazanlardan oluşan jüri seçti
Bedük / Müzisyen
Çimen Uzsoy / TimeOut İstanbul Yazı İş. Md.
Cengiz Semercioğlu / Kelebek yazarı
Eda Taşpınar / Milliyet Cadde yazarı
Erdal İpekeşen / Doğan Burda Ankara temsilcisi
Erdem Kırım / Hello Dergisi Yay. Yön.
Fem Güçlütürk / PR Uzmanı
Hazal Yılmaz / Blog yazarı
Metin Gürsoy / PR ve Pazarlama Danışmanı
Şenay Düdek / Hürriyet Ege yazarı
 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!