Koşmak bahane parkur şahane

Güncelleme Tarihi:

Koşmak bahane parkur şahane
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:24

Bugünkü konumuz dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da koşu yapılacak noktalar.

Haberin Devamı

Megakent İstanbul’da yaşamak zor, yorucu, stresli olabilir fakat spor yapmak daha zor. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve spor yapmayı, doğada yürümeyi, koşmayı, seviyorsanız bugünkü yazımızda size İstanbul’un en güzel 6 koşu parkurundan bahsedeceğim. Ama her zaman söylediğimiz gibi sınırlarımızı bilerek ve ilk başlarda hafif tempolarda yürüyerek başlıyoruz. Sağlık probleminiz yoksa koşabilirsiniz. Ama nerede? İşte size İstanbul’da koşulacak 6 rota:

1) BEBEK-ORTAKÖY SAHİLİ

Koşmak bahane parkur şahane

Yoğun insan ve araç trafiği olsa da İstanbul’un en güzel boğazında sabahın erken saatlerinde koşmanızı öneriyorum. Sabah erken saatlerde birçok koşucu veya yürüyüşçünün kullandığı bu Boğaz hattında aktivite sonrası kahvenizi yudumlayacağınız güzel mekanlar da mevcut.

Haberin Devamı

2) FENERYOLU-SUADİYE

Koşmak bahane parkur şahane

Son zamanlarda benim de hafta sonları koştuğum havası, manzarası ve spor yapan insanları ile harika bir parkur. Bu parkur Tuzla’ya kadar gitse de bizim konumuz 6 kilometrelik kısmı. Bu parkurda hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar insan spor yapıyor. Ayrıca koşu ve yürüyüşün yanında bir bisiklet yolu da bulunuyor. Yalnız bisiklet yolunu kullananlara dikkat!

3) BELGRAD ORMANI-NEŞETSUYU PARKURU

Koşmak bahane parkur şahane

İstanbul’un en keyifli koşu parkurudur. Herkesin bir kez olsun buraya gidip 1 turu (6 kilometre) test etmesi ve bu güzel doğanın tadını çıkarması gerekir. Ağaçların yazın gölgede serinletmesi kışın rüzgardan koruması da bu parkuru cazip kılıyor. Zaman zaman koşu organizasyonlarının da yapıldığı bu parkurda sıkılmadan doğa ile iç içe sporunuzu yapabilirsiniz.

4) VALİDEBAĞ KORUSU-ADİLE SULTAN KORUSU

Haberin Devamı

Koşmak bahane parkur şahane

Üsküdar-Kadıköy civarında oturanlar için koruda hafif meyilli bir koşu parkuru vardır. Şehrin göbeğinde sizi bir nebze olsun rahatlatacak yazın kuş sesleri ve çiçek kokularıyla spor yapmanızı bekleyen bir parkur.

5) BAKIRKÖY SAHİL YOLU

Koşmak bahane parkur şahane

Avrupa Yakası'nda sahilde koşmak Anadolu Yakası'na göre daha zor. Ama Bakırköy-Zeytinburnu arası sahil yolu 8 kilometrelik parkuru ile Avrupa yakasında oturanlar için güzel bir alternatif olabilir.

6) MAÇKA PARKI

Koşmak bahane parkur şahane

Şehrin merkezinde ağaçların arasında koşabileceğiniz bir diğer önerimiz de Maçka Parkı. Trafik gürültüsünden ve egzoz dumanından uzak spor yapmak isteyenler için güzel bir parkur.

Haberin Devamı

Ben bu rotaların hepsinde spor yapma fırsatı buldum. Siz de havaların güzelleşmesi ile beraber önerdiğim bu parkurlardan herhangi birini deneyin pişman olmayacaksınız.

Herkese iyi sporlar!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!