Korumacı ve anaç bir yapım var

Güncelleme Tarihi:

Korumacı ve anaç bir yapım var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

“Parmaklıklar Ardında” dizisinde bir mahkûmu canlandıran, şu sıralar “Bahar Dalları”nda gözüpek bir polis olarak izleyici karşısına çıkan Başak Daşman, kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Dizinin konusundan biraz bahseder misiniz? 

- Dizide, Sumru Yavrucuk’un canlandırdığı Güzide’nin kızı, bilinmeyen bir nedenle öldürülüyor. Bahar’ın organları 4 kişiye yeniden can veriyor... Ben “Bahar Dalları”nda bir kaza sonucu görme yetisini kaybeden Seda adlı polisi canlandırıyorum. Seda, talihsiz genç kızın organ bağışı sonucu tekrar görmeye başlıyor. Onunla birlikte hayata yeniden dönen 3 kişi, Güzide’yle tanışmak istiyor ve dizinin sürükleyici öyküsü başlıyor...

Projede sizi çeken ne oldu?

- Öncelikle senaryo beni çok etkiledi. Her karakterin ayrı ayrı bir öyküsü var. Bir de usta oyuncu kadrosu ve teknik kadrosu...

Seda nasıl birisi? Bir polisi canlandırmak sizin için zor oldu mu?

- Seda, gergin ve biraz sinirli bir genç kız. Ameliyat olduktan sonra mesleğine devam ediyor. Özellikle kadınlara yönelik şiddetten dolayı erkeklere karşı daha sert ve mesafeli olmayı tercih ediyor. İlk defa bir polisi oynuyorum. Çok fazla zorluk çekmedim.

Seda’nın Başak Daşman’ı yansıtan yönleri var mı?

- En çok korumacı yanı benim kişiliğimi yansıtıyor. Anaç bir yönüm var.

Seda, erkeklere ve şiddete karşı sert tavırlarıyla dikkat çekiyor, siz hiç şiddete maruz kaldınız mı?

- Gerçek hayatta hiç şiddetle karşılaşmadım. Çünkü nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum, aynı şekilde şiddetle tepki verebilirim. Ailemde de hiç şiddet yoktu. Bu anlamda şanslı biriyim.

Polis Seda karakteri için silah eğitim ve dövüş dersleri aldınız mı?

- Atış poligonuna giderek eğitim aldım. ılk kez elime bu diziyle birlikte silah aldım. Sık sık atış poligonuna gidip rolüme çalışıyorum...

ÖZGÜVENİ SAĞLAM ERKEKLERDEN HOŞLANIRIM

Seda dizide aşk yaşayacak mı?


- Sadri adında bir karakterimiz var dizinin en neşeli karakteri. Muzip ve romantik. Sert erkeklerden hoşlanmayan Seda, Sadri’de aradığı özellikleri bulacak gibi görünüyor...

Başak Daşman gerçek hayatında nasıl tiplerden hoşlanıyor?

- Huzurlu ve dürüst insanlardan hoşlanıyorum. Erkeklerde özgüveni sağlam, koruyan, kollayan, olaylara hakim, anlayışlı insanlardan hoşlanırım.

Bir önceki dizinizdeki rolünüz de yine sert bir karakterdi. Özellikle mi bu tür roller size teklif ediliyor?

- Bir önceki rol ile bu dizide canlandırdığım tesadüfen sert karakterler. Ancak birbirleri arasında çok büyük farklar var. Parmaklıklar Ardında dizisinde, nevrotik anlamda tam bir psikopat tiplemeyi canlandırdım. Seda ise tam tersi, etrafında olup biten herkesi sahiplenen ve onların iyiliğini isteyen bir kişilik.

“Parmaklıklar” Ardında dizisinde canlandırdığınız karakter sizde nasıl bir etki bıraktı?

- Oynadığım karakterler benim hayatıma yön vermez. Çalıştığımız hapishane çok zor koşullara sahipti. Sanki orada yaşanmış olan olayların izi, duvarlara sinmişti. Orada yaşananları öğreniyorsunuz ve bu sizi daha da etkiliyor. Bir de gerçek bir mahkum gibi yaşıyorsunuz. O da, bizi psikolojik olarak çok etkiledi. Günümüzün 18 saati bir koğuşta ya da hücrede geçiyordu. Buradan, hem ben hem de diğer oyuncu arkadaşlarımız duygusal anlamda çok etkilendik.

Oyuncuların, böyle ağır rolleri üstlendikten sonra psikolojik bir destek alması gerekiyor mu?

- Kesinlikle gerekiyor. Sürekli başka başka roller oynamak ve değişik insanlarla gece gündüz beraber olmak durumu bile oyuncuyu yoruyor, yaralıyor. Bu yaraları sarmak için de terapiye gitmek çok önemli.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!