Konya'daki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Konyadaki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 01:19

Konya'da oynanan Türkiye-İzlanda maçı öncesi Ankara'daki katliamın kurbanları için düzenlenensaygı duruşunda yaşananlar tartışılmaya devam ediyor. Saygı duruşunun ıslıklanması ardından gelen polemik ve New York Times'ın 'Ne keder ne de zafer Türkleri birleştirdi' yorumu hem siyasilerin hem de köşe yazarlarının gündemindeydi...

Haberin Devamı

İzlanda ile oynanan milli maç öncesinde Ankara katliamında hayatını kaybeden vatandaşlar için gerçekleşen saygı duruşundaki ıslıklama ve tekbir sesleri gündem olmaya ve tartışılmaya devam ediyor. Yaşanan üzücü olay sonrasında, 'Türkiye hep konuşulan kutuplaşmayı yoksa çok derin mi yaşıyor' sorusu gündemin baş köşesine oturmuş, yabancı basından gelen 'Türkler ne kederde ne de sevinçte bir araya gelemiyor' yorumları da tartışmayı alevlendirmişti.

NYT: NE KEDER NE DE ZAFER TÜRKLERİ BİRLEŞTİRDİ



Bugün TGRT Haber kanalının canlı yayın konuğu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konu hakkındaki soruyu yanıtlarken yabancı basındaki yorumların doğruluk payının olduğunu belirtti. Başbakan sözlerinin devamında şunları söyledi, "Bu yabancı bir gözlemcinin ifadesi ama maalesef doğru bir gözlem. O kadar üzülüyorum ki. Biz Dağlıca saldırısı olduğunda Hollanda’yı 3-0 yendiğimizde stattaydım haberi alınca terk ettim. Ertesi gün Dağlıca’ya ağlayacaklarına bizi eleştirdiler. Hollanda zaferine sevineceklerine bizi eleştirdiler. Şimdi de öyle bir tablo ortaya çıkıyor ki maalesef kederde ve sevinçte bir araya gelemeyen bir tablo."

Haberin Devamı

Konyadaki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor
DAVUTOĞLU ANKARA SALDIRISI HAKKINDA KONUŞTU



Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'a konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, milli maçta yaşananlar için 'Ayrışan Türkiye'nin fotoğrafı' yorumunu getirdi ve 'Tribünlerde bu sloganları atanlar da protestoları yapanlar da AKP’nin mensupları' iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında şunları söyledi; "Davutoğlu karanfil bırakıyor ama onlar bir saygı duruşunda bile bulunmak istemiyorlar. Davutoğlu ne diyecek merak ediyorum. Onları eleştirecek mi, onlar kendi ülkesini sevmeyen insanlardır diyebilecek mi. Toplumu bu kadar ayrıştıranlar bizden değildir diyebilecek mi?"

Konyadaki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor
ORTAK TASA VE SEVİNÇTE BULUŞMAK ÇOK MU UZAK?



Konu hakkındaki tartışma ve farklı görüşler sadece siyasilerin değil köşe yazarlarının da gündemindeydi.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında konuya kısaca değinirken şunları yazdı; "Maçta saygı duruşunda 'Ya Allah bismillah Allahu ekber' sloganları atıldı. Sessiz kalınsaydı çok daha münasip olurdu ama ben bu sloganın atılmasında dehşetengiz bir art niyet görmedim."

AHMET HAKAN'IN YAZISININ DEVAMI İÇİN...

Haberin Devamı

Konyadaki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor


Hürriyet'in bir başka yazarı Mehmet Y. Yılmaz, 'Ankara'ya bak Konya'yı anla' başlıklı yazısında konuya değinirken yeni sorular da soruyor. "Bunu nasıl açıklamak gerekir bilmiyorum. Nasıl bir toplumsal ruh durumu buna neden oluyor? Dünyadaki bütün kültürlerin, bütün dinlerin ortak noktası ölüye saygı iken nasıl oluyor da bizim toplumumuz ölüleri arasında ayrım yapmak konusunda bir rahatsızlık duymuyor?"

MEHMET Y. YILMAZ'IN YAZISININ DEVAMI İÇİN...

Konuyu köşesine taşıyan bir başka Hürriyet yazarı ise Cengiz Semercioğlu. 'Yuh olsun' başlıklı yazısında 'New York Times haksız mı?' diye soruyor Semercioğlu. "'Ya Allah bismillah Allahu ekber' diye sloganlar atıyor... Sosyal medya da tribünler gibi anında ikiye bölünüyor; bir grup yuhalayanları alkışlıyor, diğer grup 'Ayıptır, insanlığınızdan utanın' diyor. Sonra 89. dakikada Selçuk İnan zaferi getiren golü atıyor. Selçuk'un kökeniyle ilgili tartışmalar başlıyor, Hatay Alevisi olması üzerine tartışmalar yaşanıyor... Sonra kalkıp 'Artık ortak keder ve zafer bile Türkleri bir araya getirmiyor' diyen New York Times'a kızıyoruz. Haksız mı?"

Haberin Devamı

CENGİZ SEMERCİOĞLU'NUN YAZISININ DEVAMI İÇİN...

Konyadaki milli maçta saygı duruşunun ıslıklanması halen tartışılıyor


Vatan Gazetesi'nden Okay Gönensin ise 'Öyle bölünmez böyle bölünür' başlıklı yazısında konuyu irdeliyor ve 'kafa karışıklığına' dikkat çekiyor. "Konya’daki milli maçta, katliam kurbanları için saygı duruşunu çeşitli sloganlarla kesenler, ülkenin bütünlüğüne sahip çıktıklarını sanıyorlardı, ama en vahim ve gerçek bölünme için bağırdıklarının hiç farkında değillerdi. Bölünmeyle ilgili olarak, yukardan aşağıya yüklenmiş kafa karışıklıkları Konya stadının çimlerinde perçinlendi."

BAKMADAN GEÇME!