‘Koalisyon görüşmelerinin bitmesi, hayal kırıklığı’

Güncelleme Tarihi:

‘Koalisyon görüşmelerinin bitmesi, hayal kırıklığı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 14:02

Alman Bankalar Birliği Başkanı Hans-Walter Peters, koalisyon görüşmelerinin sona ermesinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da, FDP’nin, ‘Jamaika Koalisyonu’nu kurma hedefiyle 4.5 haftadan beri CDU/CSU ve Yeşiller’le yaptığı ön görüşmelerden çekilmesi, kamuoyunda büyük yankı buldu. Berenberg Bankası’nda sözcülük görevini de yürüten Alman Bankalar Birliği Başkanı Peters, yaptığı yazılı açıklamada, “Görüşmelerin sona ermesi büyük bir hayal kırıklığı” ifadesini kullandı. Almanya’nın bir şansı kaçırdığını savunan Peters, şöyle dedi:
“Maalesef şu an için bir şans kaçırıldı. Dijitalleşme, eğitim ve Avrupa’nın daha da gelişmesi gibi gelecekteki konuların üstesinden gelmek için değerli bir zaman harcandı. Özellikle bu zor durumda tüm partiler Avrupa ve Almanya için sorumluluklarının farkında olmalıdırlar.”
Almanya’da CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler 18 Ekim’de başlamıştı. FDP’nin, masadan kalktığını açıklamasının ardından ön görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı.

BAKMADAN GEÇME!