Kız kardeşim kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kız kardeşim kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 19:58

Bir kadının kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için yalnız başına verdiği çaba... Bir yıl önce kendisini de kaçıran seri katilin varlığını kimseye, polise bile anlatamıyor çünkü. Başrolde, Mamma Mia ve Chloe’deki performanslarıyla hatırladığımız Amanda Seyfried var.

Haberin Devamı

GONE
KAYIP
Yön: Heitor Dhalia
Oyn: Amanda Seyfried, Daniel Sunjata, Jennifer Carpenter, Sebastian Stan
Tür: Dram

 Birilerine bir şeyi anlatmaya çalışırsın. Anlamazlar. İnanmazlar.
Seni ciddiye almazlar.
Kendin uğraşmaya başlarsın, bir başına.
Sonra sana inansalar ne olur.
Tek başınasındır.
Deli gözüyle de baksalar sana, mücadele edecek gücü yalnızlığından alırsın.

KİMSE ONA İNANMIYOR

Jill Parish, kız kardeşinin kaçırıldığını anladığında soluğu karakolda alıyor. Kendisi de bir yıl önce kaçırılmış ama canını kurtarmış olan Jill’in aynı seri katilin, bu kez kardeşi Molly’yi kaçırdığından hiç şüphesi yok.
Polisler ise Jill’in aklını kaçırdığını düşünmekte.
Jill kardeşini kurtarmak için harekete geçiyor. Üstelik herkesi de karşısına alarak.

/images/100/0x0/563c9e99f018fb32c8ec64bd

Haberin Devamı

ÇUKURA GÖMÜLMÜŞ BİR KADIN

Brezilyalı sinemacı Heitor Dhalia’nın yönetmenliğini üstlendiği yapımın senaryosu Allison Burnett’a emanet.
Yazar, filmin senaryosunu aklında beliren bir görüntüden yola çıkarak yazmış. Ormanın derinliklerinde çukura gömülmüş bir kız görüntüsünden yola çıkılarak çekilen film tek bir günde geçiyor ve kız kardeşini kurtarmak için zamana karşı yarışan kadının mücadelesini anlatıyor.

SIRADAN BİR GERİLİM AMA KADININ FENDİ AÇISINDAN ETKİLEYİCİ

Başrolde Mamma Mia’daki rolünden sonra daha çok gerilim filmlerinde izlediğimiz Amanda Sayfried var.
Atom Egoyan’ın Chloe’sinde femme fatale ve tehlikeli kadını başarıyla canlandıran ve akıllarda bu rolüyle de yer eden Sayfried bu filmde derdini polise bile anlatamayan ve kız kardeşini kurtarmak için kendi başına mücadele veren Jill adlı kadını canlandırıyor.
Hikâyenin kararlı kahramanı olarak hayli inandırıcı.
Kayıp, gerilim konusunda pek özellikli olmasa da bir kadının herkesi karşısına alarak verdiği olağanüstü çaba acısından etkileyici.

HAFTANIN DiĞER FiLMLERİ

Efsane sona eriyor

THE DARK NIGHT RISES
KARA ŞÖVALYE YÜKSELİYOR
Yön: Christopher Nolan
Oyn: Christian Bale, Anne Hathaway
Tür: Dram, Aksiyon

Haberin Devamı

Christopher Nolan, DC Comics dünyasının ünlü süper kahramanı Batman’i yeniden ele aldığı serinin son halkası Kara Şövalye Yükseliyor’da destansı bir finalle hikâyeyi tamamlıyor. Warner Bros., Amerika’da 12 kişinin hayatını kaybettiği kanlı gösterimden sonra filmin Paris ve Türkiye’deki gala ve özel gösterimlerini iptal etmişti. Kara Şövalye Yükseliyor sessiz sedasız ama biletleri önceden tükenmiş salonlarda vizyonda. Bruce Wayne, yaklaşık yedi yıldır inzivaya çekilmiş bir halde malikanesinde yaşıyor. Bu süreçte, onu büyüten, koruyan ve kollayan uşağı Alfred haricinde kimse yüzünü görmüyor. Bu sırada Gotham şehri de Joker’den kurtulduğundan bu yana ufak tefek sorunlar dışında oldukça güvenli bir yer haline gelmiş. Ta ki, Bane adında kötü bir karakterin ortaya çıkması ve şehri yine kaosa sürüklemeye çalışmasına kadar. Bane’in amacı Gotham şehrini büyük bir nükleer patlamayla yok etmek. Bruce Wayne ve Batman’i canlandıran Christian Bale, her zaman olduğu gibi performansının doruklarında. Bruce Wayne’in neredeyse her şeyi olan Alfred’i Michael Caine, Bruce Wayne’in hem şirketlerinin müdürü hem de teknolojik aletlerinin geliştiricisi Lucius Fox’u Morgan Freeman, polis müdürü Gordon’u ise Gary Oldman, çaylak polis John Blake (ki ileride Robin olacak) Joseph Gordon-Levitt, kötü adam Bane’i ise Tom Hardy ustalıkla canlandırıyor. Filmin iki kadın oyuncusu ise kedi kadın Selina Kyle’ı canlandıran Anne Hathaway ve Miranda Tate rolünde Marion Cotillard. Batman efsanesine gerçekçilik kazandıran ve karakterleri alabildiğine derinleştiren başarılı yönetmen Christopher Nolan,  Batman Başlıyor için ‘Korku’, Kara Şövalye için ‘Kaos’ temasını işlediğini söylemişti. Serinin son filmi Kara Şövalye Yükseliyor ise “Acı” temasını senaryosunun ve tüm karakterlerinin ruhuna işliyor. Bruce Wayne’in vücudundaki kırıklar, yaralar yani çektiği tüm fiziksel acılar onu yer yer süper kahramanlıktan çıkarıp sıradan bir insana dönüştürüyor. Bu da seyircinin Batman’la daha çok özdeşleşmesine yol açıyor. Nolan, gerçeklik hissini verebilmek için eski usul film çekmeyi tercih etmiş. Kara Şövalye Yükseliyor filminin kalabalık sahnelerinde CGI yerine 11 bin figuran kullanmış. Nolan, Hollywood epik döneminin peşinden gittiği ve büyük bölümünü IMAX tekniğiyle çektiği filmde geniş açılarla bize görkemli görüntüler sunuyor. Yazın en büyük bombası kuşkusuz ki ‘Kara Şövalye Yükseliyor2.

Haberin Devamı

Çocuk koruma birimi üzerine

POLİS
POLİSSE
Yön: Maiwenn
Oyn: Joey Starr, Marina Fois, Frederic Pierrot, Karin Viard
Tür: Dram
Süre: 127 dk.

Polis, geçen yıl Fransa’nın en çok izlenen yerli yapımlarından biriydi. 14 dalda Cesar Ödülleri’ne aday gösterilen film Cannes Film Festivali’nde de Jüri Ödülü almıştı. Polis’in yönetmen koltuğunda Luc Besson’dan bir çocuğu olup, ondan ayrıldıktan sonra sinemada sağlam adımlarla ilerleyen Maiwenn var. Maiwenn, televizyonda Çocuk Koruma Birimi ile ilgili bir belgesel izledikten sonra bu filmi yapmaya karar vermiş. Bu birimden emekli iki polis filmin oyuncularını özel bir eğitimden geçirmiş. İçerisinde aksiyon ve mizah da barındıran film, Paris Çocuk Koruma Birimi’nde çalışan Chrys, Nadine, Iris ve Fred’in hem kendi sorunlarıyla hem de pedofili gibi suçları araştırmaları sürecini işliyor. Maiwenn’in canlandırdığı çekingen fotoğrafçı Melissa da İçişleri Bakanlığı tarafından bu birimi gözlemlemek için ekibe dahil ediliyor ve toplumun kâbuslarını birinci elden gözleme imkânı izleyiciye sunuluyor. Çocuklarına kötü davranan ebeveynler, yabancılaşmış ve toplumdan kopmuş çocuklar ve daha akla gelmeyen birçok trajediyle karşı karşıya kalan çocuklar, film boyunca Maiwenn’in kamerasından gözler önüne seriliyor.

Haberin Devamı

 Max güç kristalinin peşinde

MAX MACERALARI 2: KRALLIĞA YOLCULUK
Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk
Yön: Salvador Simo
Ses: Yekta Kopan, Engin Altan Düzyatan, Sezen Aksu
Tür: Animasyon

Bir dondurma markasının çocuklara yönelik ürününün maskotu olan Aslan Max, mart başında vizyona girmiş ve 350 bin kişi tarafından izlenmişti. Endonezya yapımı olan ikinci film dört ay aradan sonra yine izleyicilerle buluştu. İki ezeli rakip, Max ve Gölgelerin Efendisi birer güç kristaline sahip ve son güç kristalini almak için mücadele etmekteler. Gölgelerin Efendisi, Max ve arkadaşlarını durdurmak için Gölge Yarasaları’nı gönderiyor. Bu ezeli mücadelede, Max ve arkadaşları Aslan Krallığı’nı özgürlüğe kavuşturmak için kendilerini efsanevi sonsuzluk ormanı ve yalnızlık adası gibi eğlenceli yerlerde buluyorlar ve yeni arkadaşlarla tanışıyorlar. İkinci filmde hikayeye kutup yılanı canavarı, gölge örümcek, buz canavarı gibi yeni karakterler ve düşmanlar eklenmiş. Ana seslendirme kadrosundaysa değişiklik yok. Sezen Aksu, Max’in annesi Kraliçe Shifa’yı, Yekta Kopan Max’i, Engin Altan Düzyatan ise Gölgelerin Efendisi’ni seslendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!