Kına gecesi için farklı tarzlara yönelik bindallı modelleri

Güncelleme Tarihi:

Kına gecesi için farklı tarzlara yönelik bindallı modelleri
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 16:30

Kına gecesi genellikle düğünden bir gün önce kız evinde gerçekleştiriliyor. Eğlence ve hüznün bir arada yaşandığı kına gecesi en köklü geleneklerimiz arasında yer alıyor. Günümüzde bekarlığa veda partileri daha popüler hale gelmiş gibi görünse de, henüz kına gecesi eğlencelerinin yerini tam olarak aldığı söylenemez. 

Haberin Devamı

Kına yakılırken gelinin giydiği bindallı ya da nam-ı diğer kaftan, modelleri ve işlemeleri ile de farklı tarzlara hitap ediyor. Klasik, ihtişamlı ve hint stili bindallı çeşitleri arasından sizler için araştırıp, derlediğimiz modelleri mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

KLASÄ°K BÄ°NDALLI MODELLERÄ°

Genellikle kadife kumaştan hazırlanan ve kırmızı rengi ile ön plana çıkan klasik bindallı modellerinin üzerinde yer alan sırma işlemeleri dikkat çekiyor.

SARAYLARDAN Ä°LHAM ALAN KAFTAN MODELLERÄ°

Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan bindallı çeşitleri arasında klasiklere oranla daha ihtişamlı olan modeller de mevcut. Kabarık etekleri ve dik yakaları ile Osmanlı ihtişamına gönderme yapan bindallı ya da kaftan modelleri arasında farklı renk alternatifleri de bulunuyor.

Haberin Devamı


HÄ°NT STÄ°LÄ° BÄ°NDALLI

Her geçen gün değişen modaya ayak uydurmak isteyen ya da kına gecesine farklılık katmak isteyen gelin adayları son yıllarda Hint kıyafetlerini tercih ediyorlar.

 

dugunmevsimi.com tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!