‘Vajina Monologları’ için büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

‘Vajina Monologları’  için büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2005 01:48

Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de büyük ses getiren tiyatro oyunu ‘Vajina Monologları’ için, dünyaca ünlü pek çok kadın Brüksel’de ‘V-day’ adı verilen günlerde bir araya geldi. ‘Vajina Monologları’nı Türkiye’de sahneye koyan Almula Merter, oyunun yazarı Eve Ensler tarafından seyircilere ‘Cesur yüreğimiz’ diye tanıtıldı.

Haberin Devamı

Eve Ensler’in yazdığı, Türkiye’de Almula Merter’in sahneye koyduğu, Arzu Yanardağ, Berna Öztürk, Güner Özkul ve Müge Oruçkaptan’ın oynadığı ‘Vajina Monologları’nın dünya buluşması, 17-20 Nisan tarihleri arasında Brüksel’de yapıldı.

Dünyaca ünlü aktrislerin sahnede birlikte yer aldığı bu özel buluşmaya, Türkiye’den de Almula Merter katıldı.

Body Shop mağazalarının sahibi ve Kadın Hakları Temsilcisi Anita Roddick, Eurythmics’in eski solisti Annie Lennox ve Eve Ensler gibi ünlüler, ‘V-day’ adı verilen bu buluşma sırasında ünlü Flagey Tiyatrosu’nda kol kola sahneye çıktı. Herkesin gruplar halinde oynadığı oyunda, Annie Lennox ve Almula Merter, solo olarak rol aldı.

‘Vajinayı Yeniden Yorumlamak’ adlı bölümü sahneleyen Almula Merter, üç katlı tiyatro binasındaki izleyicilerin hepsine bölümünün sonunda tempo tutturtu ve herkes ‘vajina’ diye bağırdı.

Yapılan work-shop’lar ve toplantılarda ise, dünyada kadının yerinin nerede olduğu, cinsellik, kadına şiddet ve yasalar konuşuldu.

İslam ülkelerinde çalışmaya devam

Tiyatrocu Almula Merter, ‘Benim için inanılmaz günlerdi. Herkes ismim söylendiği anda beni tanıyordu. Barış elçisi olmak, Balkan ülkelerinde çalışmak ve zaten hedefim olan İslam ülkelerinde kadınla ilgili çalışmaları sürdürmemi istemeleri beni çok mutlu etti. Ayrıca yalnızca Annie ve benim oyunumu tek başıma oynamam da muhteşemdi. Çünkü oynadığım bölüm, oyunun en etkili yeri’ diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!