Türk sinemasından bir gerilim filmi daha

Güncelleme Tarihi:

Türk sinemasından bir gerilim filmi daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2004 22:01

Sinemamızın birkaç genç yönetmeni, geçen yıl Türk korku/gerilim filmi projelerine başladı. Bunlardan izleyici karşısına çıkan ilk film Okul oldu. Okul’un yönetmenleri Taylan Biraderler’in ardından şimdi de Asmalı Konak’ın yönetmeni olarak ünlenen Çağan Irmak’ın gerilimi Mustafa Hakkında Herşey vizyonda.

Filmde Türk sinemasının genç kuşak oyuncularından Fikret Kuşkan, Nejat İşler ve Başak Köklükaya rol alıyorlar. Çekimler Şile ve Kilyos’ta beş hafta içinde tamamlandı. Setten gelen ilk görüntülerde, Nejat İşler’in kan revan içindeki, işkenceye uğramış hali dikkat çekti. Fikret Kuşkan, filme adını veren, mutlu bir evliliği olan, genç ve başarılı reklamcı Mustafa’yı, Başak Köklükaya karısı Ceren’i, Nejat İşler de bu mutluluğun bozulmasında başrolü oynayan taksici Fikret’i oynuyor. Bu üçlü dışında Asmalı Konak’taki ‘Kader’ rolüyle hatırlayacağınız Şerif Sezer de kadroda. Filmin müzikleri rock grubu Mor ve Ötesi’ne ait.

Mustafa’nın hayatında her şey mükemmel gitmektedir. Çok sevdiği karısı ve oğlu ile iyi para kazandığı bir reklam şirketi vardır. Ama bu düş, bir gün bir trafik kazasıyla sona erer. Mustafa’nın karısı Ceren ve taksici sevgilisi Fikret, Kilyos’tan dönerken trafik kazası geçirirler. Fikret’in ağır yaralandığı kazada, Ceren arkasında binlerce soru işareti bırakarak ölür. Mustafa olayı öğrenmesiyle birlikte, karısının yanında kaza geçiren ve daha önce hiç görmediği bu adamın kim olduğunu merak etmeye başlar. Ceren’in ondan neler sakladığını kendi yöntemleriyle bulmaya çalışır. Bu amaçla Fikret’i şehirden kilometrelerce uzakta eski bir eve kaçırır. Rehin aldığı adama türlü işkenceler yaparak onu konuşturmaya çalışır. Ama polisler, meraklı komşular ve Mustafa’nın yakınları bu planı bozacaktır. Mustafa, trafik kazasının ardındaki bilinmeyen yönleri çözmeye çalışırken, hayatının başka karanlık taraflarını da keşfedecektir.

MUSTAFA HAKKINDA HERŞEY
Yön:
Çağan Irmak
Oyn: Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Başak Köklükaya

Macera / Gerilim-MUSTAFA HAKKINDA HERŞEY


Bu okulun her sınıfında rock var

Rock müzik sevenlerin sıkılmadan izleyeceği bir film Hababam Rock. İngilizce adını tam olarak Türkçe’ye çevirdiğinizde Rock Okulu oluyor ancak nedense filmi Türkiye’ye getiren şirket Hababam Rock’ı uygun görmüş.

Bu komedi filmi, rock müzik tutkunu bir gencin, önceden başarısız olduğu bir müzik yarışmasını kazanmak için kendisine yetenekli müzisyenler bulma adına, sıkıcı bir okulda öğretmenlik yapmasını anlatıyor.

No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn (Jack Black), çok çabaladığı halde hep başarısız olan, uyumsuz bir müzisyendir. Rock’n’Roll’a tapar. Büyük sahnelere çıkıp 20 dakikalık uzun sololar atma özlemiyle yanıp tutuşan Dewey, üyesi olduğu rock grubunu bir rock yarışmasında zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur.

Sonunda bir okulda kadrosuz öğretmenlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır. Ancak orada da şanssızlıklar yakasını bırakmaz. Okulun sinirli ve tutucu müdiresi Rosalie Mullins’in (Joan Cusack) nefesini her an ensesinde hisseder. Üstelik öğretmenlik konusunda da oldukça beceriksizdir.

Sonra aklına parlak bir fikir gelir. Okuldaki genç müzisyenleri eğiterek iddialı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir. Ancak bunu çocukların ailelerinden ve okul müdiresinden gizli yapmak zorundadır. ‘Gruplar Savaşıyor’ adlı müzik yarışmasına hazırlıkların başlamasıyla birlikte hem onların hem de Dewey’in yaşamı sonsuza kadar değişecektir.

SCHOOL OF ROCK
Yön:
Richard Linklater
Oyn: Jack Black, Mike White, Joan Cusack

Müzikal Komedi-HABABAM ROCK


Bir evim olsun varsın çatı katı olsun

Amerikalı ünlü komedyen-oyuncu Ben Stiller ile, Charlie’nin Melekleri serisinde kızıl saçlı melek Dylan olarak izlediğimiz Drew Barrymore’u biraraya getiren bir komedi Çatı Katı. Filmin bir özelliği de, Amerikalı oyuncu Danny De Vito’yu yönetmen olarak karşımıza çıkarması. Ama konusu, sıradan bir romantik komedi izlenimi veriyor. Kendi evlerine sahip olmak için yanıp tutuşan yeni evli bir çiftin hikayesinin anlatıldığı Duplex, ABD’de gişede ve eleştirmenlerin gözünde başarılı olamadı.

New York’lu çift Alex ve Nancy başlarını sokabilecekleri bir ev bulmak için uğraşmaktadırlar. Acilen bir ev bulmak için pek tekin olmayan emlakçıları Kenneth ile bağlantıya geçen çift, ilk anda emlakçının gösterdiği geniş çatı katını oldukça beğenir. Ama evde yaşayan 90 yaşındaki İrlandalı yaşlı Bayan Connolly’nin evden çıkmaya razı olmamasıyla zor günler geçirmeye başlarlar.

Duplex
Yön:
Danny DeVito
Oyn: Ben Stiller, Drew Barrymore

Komedi-ÇATI KATI


Oscar ödüllü belgesel önce Ankara’da

100 Yılın İtirafları, bu yılın Oscar ödüllerinde en iyi belgesel ödülünü kucakladı. Film, şu anda 85 yaşında olan Amerikan eski Savunma Bakanı ve Dünya Bankası eski Başkanı Robert S. McNamara üzerine kurulu. Yönetmen Errol Morris film için, Robert S. McNamara ile toplam 20 saati bulan röportajlar yapmış. Bunların en önemli noktalarını filme koymuş. Hatırlatalım; filmi önce Ankaralılar izleyebilecek. Çünkü 100 Yılın İtirafları, bugün Ankara’da, 16 Nisan’da İstanbul’da gösterime giriyor.

ABD eski savunma bakanlarından Robert S. McNamara, 1945’te Japonya’ya atılan atom bombası, Dünya Bankası başkanlığı yaptığı dönem ve özellikle Vietnam Savaşı yıllarında verdiği siyasi kararlarla 20. yüzyıl tarihinin en tartışmalı isimlerinden biri. Onun çevresinde dönen belgesel, aynı zamanda son 50 yılın siyasi tarihinin bazı yönlerini de aydınlatıyor.

FOG OF WAR
Yön:
Errol Morris

Belgesel-100 yılın itirafları
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!