Türk yıldızları Hollywood’da

Güncelleme Tarihi:

Türk yıldızları Hollywood’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 11:15

Hollywood Türk Film ve Drama Günleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle 4-5 Kasım’da Los Angeles’ta gerçekleşti. İkonik Sony Stüdyoları’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe sinema ve dizi dünyasının yıldızları katıldı.

Haberin Devamı

Organizasyonun ilk günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan “Atatürk” filminin dünya prömiyeriyle başladı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithaf edilen açılış gecesine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz da katıldı.

Türk yıldızları Hollywood’da


Etkinliğin davetlileri arasında Engin Altan Düzyatan, Aras Bulut İynemli, Meryem Uzerli, Ebru Şahin, Fadik Sevin Atasoy’un yanı sıra yapımcı Cindy Cowan, oyuncu koçu Michelle Danner, fotoğraf sanatçısı Andrew Bernstein de vardı.

Hollywood Türk Film ve Drama Günleri Başkanı Barbaros Tapan, yoğun destek ve katılımdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek “Sinemanın evrensel diliyle Hollywood’da Türkiye’mizin eşsiz hikâyelerini anlatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türk yıldızları Hollywood’da


Organizasyonun ikinci gününde Haluk Bilginer’in başrol oynadığı “Şahsiyet II. Fasıl”ın dünya prömiyeri gerçekleşti.

Türk yıldızları Hollywood’da


Sunuculuğunu Fadik Sevin Atasoy’un üstlendiği gecede Festival Direktörü Elif Zorlu Tapan da bir konuşma yaptı:

“Türk yapımlarını Hollywood’un kalbine taşımak, Los Angeles’ta bulunan izleyicileri Türkiye’nin sanatsal ifadelerini keşfetmeye davet etmek, ülkemiz değerlerini global arenada yansıtmak bizim için büyük gurur. Bizleri her konuda destekleyen bakanlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.”

Türk yıldızları Hollywood’da

 

BAKMADAN GEÇME!