Seda Akgül kimdir? İşte bilinmeyenleri

Güncelleme Tarihi:

Seda Akgül kimdir İşte bilinmeyenleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2018 16:05

Seda Akgül, sunuculuğunu üstlendiği programlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Dişilik mi Kişilik mi? Ruh İkizi mi, Ruh Öküzü mü? gibi kitaplarıyla kadın- erkek ilişkileri üzerine tespitleri bulunan Seda Akgül, ilginç çıkışlarıyla adından söz ettiriyor. Peki, Seda Akgül kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Kısmetse Olur ve Gel Konuşalım programıyla ismini geniş bir kitleye duyuran Seda Akgül, 17 Haziran 1971'de Ankara'da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümlerini bitirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'nda mütercim tercümanlık eğitimi alarak görev yapan Seda Akgül, İsveç Üniversitesi'nin bursu ile Brüksel'de Avrupa Birliği Gazeteciliği okudu. Washington’da staj yapan Seda Akgül, Türkiye’ye döndükten sonra TRT sınavlarına girdi. Sınava kazandıktan sonra spikerliğe başlayan Seda Akgül, uzun yıllar ana haber bülteni spikerliği yaptı. Işık Üniversitesi’nde 2004-2007 arasında İngilizce verdiği medya dersleri ile de akademisyenlik görevini devam ettirdi.

2016 yılında Avram Habib ile hayatını birleştirdi ancak bu evlilik kısa sürdü 2016 Temmuz ayında boşanan Seda Akgül, verdiği kilolarla magazin sayfalarına konu oldu. İki sezon devam eden Kısmetse OIur’un yayından kalkması ardından Gel Konuşalım programının sunuculuğunu üstlendi. Bu programda Hakan Ural ile birlikte magazin ve televizyon dünyasına ait analizlerde bulunan Seda Akgül, 2018 Ağustos ayında Kadın Zamanı isimli programa başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!