NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR, kaç yaşında, nereli? Türkiye Tek Yürek sunucusu Nihat Hatipoğlu hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR, kaç yaşında, nereli Türkiye Tek Yürek sunucusu Nihat Hatipoğlu hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 20:14

Kahramanmaraş merkez olmak üzere 10 ilde derin etkiler bırakan 6 Şubat depremi ardından AFAD ve Kızılay için Türkiye Tek Yürek ortak yayın ile yardım gecesi düzenleniyor. Ülkeyi yasa boğan Deprem felaketinde yaraları sarmak için 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de düzenlenecek yardım gecesi tüm televizyon kanallarını bir araya getiriyor. Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olacağı canlı yayın tüm kanallarda aynı anda ekranlara gelecek. Türkiye Tek Yürek kampanyası sunucuları arasında Nihat Hatipoğlu da yer alacak. Peki, Türkiye Tek Yürek sunucusu Nihat Hatipoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Nihat Hatipoğlu hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de başlayacak “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasında sevilen dizi ve program yüzlerinin toplayacağı yardımlar AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak. Türkiye Tek Yürek sunucusu Nihat Hatipoğlu hakkında bilgiler de izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Nihat Hatipoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955, Diyarbakır doğumlu, Türk akademisyen, ilâhiyatçı ve rektördür.

Hatipoğlu, Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı.

Haberin Devamı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Atv kanalında gerçekleştirdiği haftalık dinî programları devam etmektedir.

Nihat Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!