Nejat İşler hayranıydım ilk projemde onunla rol aldım

Güncelleme Tarihi:

Nejat İşler hayranıydım ilk projemde onunla rol aldım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 16:34

Oyunculuk hayatına “Çukur” adlı diziyle başlayan Burak Vega, kariyeri ve özel hayatı ile ilgili soruları yanıtladı. Nejat İşler hayranı olan oyuncu, ilk projesinde İşler’le birlikte kamera karşısına geçmekten duyduğu mutluluğu da anlattı.

Haberin Devamı

◊ Kendinizden biraz bahseder misiniz?
- 28 yaşındayım, aslen Denizliliyim ama Antalya’da doğdum. Hayatımın bir dönemi futbol ve müzikle geçti. 24 yaşında annemle birlikte İstanbul’a yerleştik. Yaklaşık 3 yıldır da oyunculuk yapıyorum.
◊ Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı? Neden oyunculuk?
- Ben çok küçük yaşlarda tiyatroya çok sık giderdim. Annem o dönemler uçak bileti satış noktasında çalışıyordu ve beni oyalanmam için gişenin hemen arkasındaki devlet tiyatrosuna götürürdü. Sahnede o oyuncuları izlerken adeta büyüleniyordum. 11-12 yaşlarındaydım. Eve gittiğimde oyundaki bütün oyuncuların baştan sona bütün repliklerini evin içinde yer değiştirip kendim oynamaya başladım. O yıllarda Antalya’da imkanlarımız olmadığı için oyunculuk benim içimde bir ukde olarak kaldı. Yıllar sonra İstanbul’a taşındığımızda bu hayalimi gerçekleştirebileceğimi ve doğru zaman olduğunu düşündüm. Hem Sadri Alışık Akademi’de hem de usta oyuncu Ayhan Eroğlu’ndan oyunculuk eğitimi aldım.
◊ Sektörde yaşadığınız zorluklar oldu mu?
- Elbette oldu. Şimdi bunu burada uzun uzun anlatmak isterdim ama öncelikle şunu söylemek istiyorum; dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir meslek değil. Bunu özellikle yeni oyuncu arkadaşlarımız çok iyi bilirler. Eskiden televizyonlarda dizi izlerken kurgusu, montajından ibaret sanardık her şeyi. Aslında değilmiş. Set şartlarının ne kadar zor olduğunu ve beklemenin, sabretmenin, mücadele etmenin ne kadar değerli olduğunu öğreniyorsunuz. Özellikle genç, oyuncu olmak isteyen arkadaşlara bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Eğitim şart! Sonrasında doğru kişilerle iletişim kurabilmek de en az eğitim kadar önemli.

Nejat İşler hayranıydım ilk projemde onunla rol aldım


JOHNNY DEPP’İ ÖRNEK ALIRIM
◊ Oyuncu olmasaydınız ne yapardınız?
- Ben 6 yıl profesyonel olarak müzikle uğraştım. Muhtemelen oyuncu olmasaydım mesleğim müzisyenlik olurdu.
◊ İlk oyunculuk deneyiminizi anlatır mısınız?
- İlk olarak “Çukur” dizisinde oynadım. Hatta bu konuda kendimi şanslı bulurum çünkü küçük yaşlarda Nejat İşler hayranıydım. Onun dizileriyle büyüdüm ve sektördeki ilk işimde kendisiyle birlikte oynama fırsatım oldu. Bu benim için inanılmaz bir tebrübe ve şanstı. İlk oyunculuk deneyimim bu şekilde başladı.
◊ Yeni projeleriniz olacak mı?
- Evet, şu an ön hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir sinema filmi projemiz var. Modifiyeli arabaları konu alan bir proje olacak. Üzerinde titizlikle çalışıyoruz.
◊ Örnek aldığınız bir sanatçı var mı?
- Evet, Johnny Depp.
◊ Şu an “Emanet” adlı dizide rol alıyorsunuz. Canlandırdığınız karakterle ortak noktalarınız neler?
- Zaim adlı bir tefeciyi canlandırıyorum. Bana benzer hiçbir özelliği yok. Bu da kendimde hiç bilmediğim özellikleri keşfetmeme yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

EVCİMEN BİRİYİM
◊ İzleyici tarafından ilgi nasıl?
- Çok iyi. Bana verdikleri destek o kadar değerli ki. Bana güç katıyorlar. Sosyal medyadan çok güzel mesajlar alıyorum ve olabildiğince de mesajlara yanıt vermeye çalışıyorum. Fanlarımla arkadaş gibiyiz. Kolaylıkla iletişim kurabiliyorlar benimle.
◊ Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Ben evcimenim biraz. Boş vakitlerimde genelde evde olmayı tercih ediyorum. Ev benim konfor alanım. Tipik bir Boğa burcuyum ve çok fazla konfor alanımdan çıkmayı sevmiyorum. Film izlerim, kitap okurum ve bol müzik dinler arkadaşlarımla sohbet ederim.
◊ Kendinizde sevdiğiniz ve sevmediğiniz özellikler nelerdir?
- Sabırsızım ve ani sinirlenebiliyorum. Sanırım bu özelliğimi çok sevmiyorum ama kinci değilimdir. Sinirim geçince yelkenleri suya indiririm. Sevdiğim özelliğim de sıcakkanlı ve içten oluşumdur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!