Murda: Kızım yukarıdan babasıyla gurur duysun

Güncelleme Tarihi:

Murda: Kızım yukarıdan babasıyla gurur duysun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 08:05

Murda, Amerika turnesinden döndü ve yeni albümü için kolları sıvadı. Yakında müzikseverler ile buluşacak olan Murda’nın rap albümünün adı ise “Dua”. Rap’çi albümü kaybettiği kızı Dua Ayla’ya adadığını söyledi ve ekledi: “Çıkınca inşallah sevenlere ulaşır ve kızım yukardan babasıyla gurur duyar.”

Haberin Devamı

 Hollanda’da yaşayan Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiniz. Rap ile tanışıp müziğinizin büyük hayran kitleleri tarafından tanınması nasıl oldu?

- Hollanda’da doğdum. İspanya ve Türkiye’de yaşadım. 2006’dan beri de bu işi yapıyorum. Tiyatrocu bir ailede yetiştim. Annem ile babam beni hep kültür ve sanatın içinde yetiştirdi. Değişik ülkelerde yaşayıp kaptığım deneyimlerle ve evden aldığım öğreti ile ben de kendi hikayemi yazmaya başladım.

Ben her zaman yaptığım işin kalitesine güvendim ve inandım. Başkalarının anlamayıp inanmadığı dönemlerde daha da çok inandım. Kendimden taviz vermedim, yolumdan hep devam ettim. Onun bana verdiği ödül de bir dünya turu oldu. Minnettarım beni o sahnelere çıkaran sevenlerime, aileme ve dostlarıma.

Avrupa turnesinden sonrada Amerika’ya geçtiniz. 4 eyalette sahne aldınız. 25 yaşında bir Murda hayranı olan Selin Taşkın’ın başlattığı Amerika turnesi nasıl geçti?

Haberin Devamı

- Selin süper ağırladı bizi. Tüm ekibin enerjisi güzeldi. Yaklaşık iki bin kişi izledi. Yakın tarihteki en büyük Türk konseri olduğunu söylediler. İlk etkinlik için bence gayet başarılıydı. Umarim bu yolda devam eder daha çok konser yaparız beraber.

En büyük hayalim Sezen Aksu ile bir şey yapmak

Türk sanatçılar arasında Hadise dışında kendinize yakın hissetiğiniz ya da ortak bir proje yapmak istediğiniz isimler var mı?

- Ezhel ile “Made in Turkey” diye ortak bir proje yaptık. Hadise’yle de 2 düetimiz var ve ileride albüm yapma fikrini de konuşuyoruz. Neden Hadise? Çünkü Hadise! Tanıdığım en güzel insanlardan biri. Müzik dışında çok iyi bir ilişkimiz oluştu. Müzikal açıdan çok saygı duyduğum ve beraber çalışmaktan hep çok gurur duyduğum biri.

Bu ilişkiler doğal bir şekilde oluşur. Sezen Aksu ile beraber bir şey yapmak en büyük hayallerimden biri. Onun dışında arzu ettiğim veya kovaladığım bir isim yok. İsimler beni kovalasın.

Murda: Kızım yukarıdan babasıyla gurur duysun

Kızıma destek ve güç vermek isterim

Haberin Devamı

Geçen sene sahneye büyük kızınız ile çıktınız. İleride kızınızla şarkı söylemek ister misiniz?

- Kızımın isteği benim isteğimden önemli. Tabii ki isterim ileride kızımla bir düet yayınlamak. Onu sahnelerde söylemek… Ama belki onun yolu bambaşka olacak. Ben en çok onun istediği yolda ona destek ve güç vermek istiyorum.

Yeni çıkacak albümünüzün adı “Dua”. 2021 yılında 13 günlükken hayatını kaybeden kızınız Dua Ayla’ya mı ithaf ettiniz?

- Albümün adı “Dua”. Kızım için... Fazla söze gerek yok bence. Çıkınca inşallah sevenlere ulaşır ve kızım yukardan babasıyla gurur duyar.

Türk olmayanları şarkılarımı ezberlettim

Türkiye şartlarında doğup büyüyen biri olsaydınız bugünkü müzik kariyeriniz sizce nasıl şekil alırdı?

Haberin Devamı

- Bilmem. Bunu düşünmedim hiç. Belki bambaşka biri olurdum ve Murda diye biri asla olmazdı. Belki de bu yaptıklarım kader ve hangi ülkede olsa da zaten olacaktı hep bir Murda.

Günün birinde yabancılara Türk rap’ini söyletmek gibi bir hedefiniz var mı?

- İlk hedefim oydu ve o hedefime ulaştım. Türk müziğine yeni bir dalga getirdik ve o sound’u evrensel yaptık. Sadece hip-hop değil. Bizden önce yoktu bu. Amerika ve Kanada turumda Türk olmayan ama şarkılarımı ezbere bilen bir sürü insan vardı. Bu büyük bir gurur. İleride ne olur bilemem ama ben bildiğim yolda devam ediyorum ve inşallah şarkılarım dünyaya hitap etmeye devam eder.

Kızımın varlığını kutluyoruz

Haberin Devamı

Murda’nın ikinci kızı Dua Ayla 20 Nisan 2021’de dünyaya geldi. Kızı, 13 günlükken hayatını kaybetti. Rap’çi yeni albümünü kızına neden adadığını da şöyle anlattı: “Hayatımın en büyük acısı. Son Felemenkçe albümünün adı ‘Baba’. Ondan sonraki albümün adı da ilk kızım ‘Doğa’. Ve bu albüm ‘Dua’. Albümü yaparken değişik bir ruh halinde ve depresyondaydım. O his de albüme yansıdı. Ama kızımın annesi rengarenk bir albüm yapmamı istedi. Kızımızın varlığını kutlamamız lazımdı. Üzüntüyü güzel bir şeye çevirmemizi istedik.”

 Tarkan’a bir saygı göstergesi

O Ses Türkiye Rap” hikayeniz nasıl başladı?

- Acun Ilıcalı, rap’i çok seviyor. Her şey Acun Abi ile başladı. Bana bir telefon geldi ve jüri üyesi olmam istendi. Fazla düşünmeye gerek yok öyle telefonlar gelince. Ben zaten hep Acun Abi ile çalışmak istiyordum. Bu şekilde de o hedefe ulaşabildim. Aşırı keyifli geçti yaptığımız iki sezon.

Haberin Devamı

Bir şarkınızın klibinde Tarkan’ın resmini kullanıldığınız için hukuksal bir sıkıntı yaşadığınıza dair haberler çıktı. Bu doğru mu?

- Onu, “Napıyon Lan” klibimde Tarkan’a sevgi ve saygı göstergesi olarak yaptım. Sonra bize bir e-mail geldi: “O resmi indirin ya da mahkemede görüşürüz”. Biz de indirmedik. Ama olayın arkası gelmedi. Bence Tarkan’ın o e-mailden ve olaydan haberi bile yok. Tarkan, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük erkek pop starı. Benim ona saygı ve sevgiden başka hiçbir şeyim yok.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!