Diriliş Ertuğrul son bölümünde Tekfur şoku! 111. yeni bölüm fragmanında hesap kesildi

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul son bölümünde Tekfur şoku 111. yeni bölüm fragmanında hesap kesildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 10:21

Diriliş Ertuğrul 111. yeni bölüm fragmanı son bölümün ardından bazı konulara açıklık getirdi. Bilecik Tekfuru ile Kaledar Günalp arasında gerçekleşmek üzere olan anlaşmanın üzerine gelen oba beyi, tepkisini net bir şekilde dile getirmiştir. Diriliş Ertuğrul 111. yeni bölüm fragmanında anlaşmayı yırtıp viran eden oba beyi, Sultan Aleaddin'in sözlerini hatırlatmıştır. Peki, Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanında oba beyinin Saadettin Köpek ve diğerleri hakkındaki yorumu ne olacaktır?

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul 111. yeni bölüm fragmanı son bölüme kılavuz oldu. Selçuklu Devleti'nin bazı seçimlerinin doğru yönde olmadığını ifade eden oba beyi, Diriliş Ertuğrul'un 111. yeni bölüm fragmanında Selçuklu Devleti ve Bilecik Tekfuru arasında imzalanmaya çalışılan sulh anlaşması oba beyini sinirlendirmiştir. Söğüt ve Domaniç'in Sultan Aleaddin tarafından kendisine verildiğini bilen oba beyi, Bilecik tekfurunu kaleden attırmıştır. İşte, tüm bunların ekrana geldiği Diriliş Ertuğrul son bölüm ve yeni bölüm fragmanı

OBA BEYİ TEKFURU KOVDU

Diriliş Ertuğrul'un somn bölümünde oba beyi, kalede imzalamak üzere olan anlaşmaya tanık olmuştur. Bilecik tekfurununun Söğüt ve Domaniç'in kendi yönetimlerine katılması halinde tüm şehirde sulhun gerçekleşeceği açıklamasını yapması, ortamı germiştir. Günalp'ın anlaşma konusunda diretmesi, oba beyini baya bir germiştir. Bilecik tekfuru, oba beyi tarafından kaleden kovulmuştur. Oba beyi ise Söğüt ve Domaniç'in kendilerine Sultan Aleaddin tarafından verildiğini söylemiştir. Günalp'ın anlaşmanın imzalanmasını söylemesi üzerine oba beyi, bir çırpıda yırtmıştır.

Haberin Devamı

 SON BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Turgut, Bamsı ve Artuk Bey, Emir Saadettin ve Altunaba tarafından kalenin başına atanan Günalp’le karşı karşıya geldi. Günalp, Ertuğrul Bey’le iş birliği yaptıkları gerekçesiyle hepsini idam edilmek üzere zindana attırdı.

Ertuğrul Bey’in davetiyle obaya gelen ağabeyi Sungurtekin, kardeşinin Sultan Alaeddin’i öldürmek suçuyla zindana atıldığını öğrenince harekete geçti. Turgut, Bamsı ve Artuk Bey’i kurtarmak için gizlice kaleye giren Sungurtekin, Günalp’in askerleri tarafından yakalanarak zindana atıldı. Günalp, onlarında idam edilmesi için emir verdi. Öte yandan Sultan Gıyaseddin, babası Sultan Alaeddin’in Mahperi Hatun, Altunaba ve Köpek’in planıyla öldürüldüğünü öğrenince çılgına döndü. Annesi Mahperi Hatun’un boynuna kılıç dayayan Gıyaseddin, şerefini kurtarmak için Ertuğrul Bey’i idam ettireceğini söyledi. Daha sonra Ertuğrul Bey’le ilgili hüküm vereceği sırada arz odasına giren İbn Arabi ile konuşan Sultan Gıyaseddin, Ertuğrul’un suçsuz olduğuna karar vererek serbest bıraktı.

Bamsı, Turgut, Artuk Bey ve Sungurtekin’in idam edileceği sırada kaleye gelen Ertuğrul Bey, attığı okla kardeşinin boynundaki ipi kopararak herkesi şaşkına çevirdi.

BAKMADAN GEÇME!