Bozkır Aslanı Celaleddin kimdir? İşte, Celaleddin Harzemşah’ın merak edilen hayatı…

Güncelleme Tarihi:

Bozkır Aslanı Celaleddin kimdir İşte, Celaleddin Harzemşah’ın merak edilen hayatı…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 16:34

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisiyle birlikte Celaleddin Harzemşah’ın hayatı merak edilmeye başlandı. ATV ekranlarında yayınlanacak olan tarihi dizi Bozkır Arslanı Celaleddin, Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu bir savaşçı. Peki, Bozkır Aslanı Celaleddin kimdir? İşte Celaleddin Harzemşah’ın merak edilen hayatı…

Haberin Devamı

Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı Bozkır Aslanı Celaleddin dizisinin başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer alıyor.

Bozkır Aslanı Celaleddin kimdir?

Harezmşahlar Devleti'nin son hükümdarıdır. Alaaddin Muhammed'in oğludur. Celaleddin Harezmşah'ın babası Harezmşah Alaaddin Muhammed, annesi Hint bir cariye olan Ayçiçek Hatun'dur. Doğum tarihi bilinmemekte olup, asıl adı Mengüberti, Mengübirtî'dir. Celaleddin kendisinin lakabıdır. Babasının yanında uzun yıllar bulunmuş ancak Kıpçak asıllı bir anneden doğan kardeşi Uzlagşah veliaht tayin edilmiştir.

Haberin Devamı

Celaleddin Harzemşah’ın hayatı

Celaleddin Harzemşah, görkemli bir imparatorluk olan Harzemşah Devleti’nin Sultanı Alaeddin Muhammed’in büyük şehzadesidir. Celaleddin, sultan babasının ve Türkan Hatun diye hitap edilen babaannesinin arasındaki nüfuz mücadelesinin devleti zayıflattığını ve iki başlılık yarattığını görmektedir. Diğer taraftan huzuruna kimliğini gizleyerek girdiği Moğol hükümdarı Cengiz Han’ın ülkesini ele geçirmeyi planladığını anlamıştır. Celaleddin’in büyük görevi Cengiz Han’a meydan okuyup, ülkesini korkunç saldırılarına karşı savunmak olacaktır. Cengiz Han’ın otağında karşılaştığı ve bütün tehlikelere rağmen kaçırıp Gürgenç’e getirdiği güzeller güzeli Kutlu Bike de kendini bu mücadelenin ortasında bulacaktır. ‘Mendırman Celaleddin’, nüfuz mücadelesinin, saltanat kavgalarının, düşman saldırılarının kasıp kavurduğu bir ülkeyi tek başına ayakta tutmaya çalışan bir kahramanın, aslanlar içinde bir aslan olan Celaleddin Harzemşah’ın hikayesidir.

BAKMADAN GEÇME!