Bir Zamanlar Çukurova oyuncusu Hünkar Yaman kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Bir Zamanlar Çukurova oyuncusu Hünkar Yaman kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 15:57

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Hünkar Yaman karakterine can veren Vahide Perçin, diziyi takip edenlerin araştırdığı isim oldu. Ovanın en büyük ağalarından birisinin hanımı olan Hünkar Yaman, oğlu için hayata tutunan bir karakteri canlandırıyor. Peki, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Hünkar Yaman karakterine can veren Vahide Perçin kimdir? İşte, karakter ve oyuncunun biyografisi hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Hünkar Yaman, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Çukurova'nın en büyük beylerinden biri olan Demir Yaman'ın annesi. Adı gibi hükümran, adı gibi kararlı, dirayetli bir kadın. Oğlu Demir'in sahip olduğu toprakların hanım ağası, ırgatların büyükhanımı. Hünkar Yaman için Demir'den ve Demir'in itibarından daha değerli hiçbir şey yok. Tek dileği soylarının sürmesi ve oğlunun sahip olduğu bu toprakların ileride emin ellere geçmesi. Ama bir gün oğlunun itibarının sarsılmak üzere olduğunu anlar ve çok tehlikeli bir oyun kurar.

HÜNKAR YAMAN ROLÜNDEKİ VAHİDE PERÇİN KİMDİR?

Vahide Perçin, 13 Haziran 1965 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğdu. Yunanistan göçmeni ailesinden babası kamyon şoförü, annesi ise ev hanımı. Lisede grafik okuyup ardından İktisat Fakültesi’ne girdi. Ancak oyuncukluk arzusundan dolayı 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü sınavlarına girdi ve kazandı. Okul birincisi olarak mezun oldu. Televizyon kariyerine ilk olarak 2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisi ile adım attı. Sonrasında bir çok dizi, film ve tiyatroda oyunculuk yaptı. şu an Göç Zamanı dizisinde başrol oyunculuğu yapıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!