Sütle Hazırlanabilen 3 Güzellik Maskesi

Güncelleme Tarihi:

Sütle Hazırlanabilen 3 Güzellik Maskesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 11:54

Cildinizi güzelleştirmek istiyorsanız güzellik merkezlerinde tonlarca para harcamanıza gerek yok. Evde kendi başınıza yapacağınız maskelerle cildinize ışıltı ve sağlık katabilirsiniz. Bu maskeleri yapmak için kullanacağınız en etkili malzeme ise süt. Bitmek bilmeyen sütün yararları arasında bir de cildinizi canlandırması ekleniyor.

Haberin Devamı

Eski çağlarda süt, kadınlar tarafından cildi güzelleştirmek için kullanılırdı. Eski çağlarda ki kadınların güzellik sırlarını modern çağın kadınına uygulamak için sizlere 3 farklı maske tarifi belirledik:

1. Süt ve kakao ile farklı bir deneyim

Küveti doldurup keyif yapmayı sevenler için çok uygun bir güzellik formülü belirledik. Hem keyif yapacaksınız hem de cildinizi besleyeceksiniz. Bunun için kullanmanız gerekenler ise; 3 fincan süt, 5 yemek kaşığı taze kıyılmış nane, 3 yemek kaşığı kakao, yarım fincan tuz, 1 fincan mısır nişastası ve tabii ki ılık su ile doldurulmuş bir küvet. Karışımı küvet içerisine atın ve küvetin içerisine girin. Kendinizi şımartmanız için oldukça güzel bir yol.

2. Süt ve Balın arkadaşlığı

Sadece cildiniz için uygulamak istediğiniz ve aradığınız bir maske varsa imdadınıza yine süt yetişiyor. Bu maske için kullanmanız gereken malzemeler ise oldukça kolay; 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı bal ve 1 fincan yulaf. Malzemeleri karıştırıp macun kıvamına gelince yüzünüze sürün. Parmak uçları ile bu maskeyi yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Işıl ışıl bir yüze kavuştunuz bile.

Haberin Devamı

3. Pürüzleri süt ile giderin

Haftada sadece 1 kere yüzünüze uygulayacağınız bu maske ile cildinizdeki pürüzleri giderebilirsiniz. 2 yemek kaşığı süt ve 1 adet yumurta sarısı malzemelerini güzelce çırptıktan sonra yüzünüze sürün. 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ıslak mendille silin. Önce sıcak sonra sıcak su ile yüzünüzü yıkayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!