Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 13:56

Mutfaklar yalnızca yemek pişirdiğimiz yerler değil, bundan çok daha fazlasıdır. Bu kadar aktif ve çok fonksiyonlu bir yaşam alanı olduğu için, dekorasyon söz konusu olduğunda da en çok üzerine düşülen odalardan biri oluyor haliyle mutfaklar.

Haberin Devamı

Mutfak dekorasyonlarında yeni trendler diğer odalara nazaran çok daha hızlı gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Özellikle yeni nesil mutfaklarda sıklıkla rastlamaya başladığımız son trendlerden biri de geçmişe dönüş niteliği taşıyan açık raflar. Uzun yıllardır mutfaklarda kullanılan kapalı dolaplar artık yerlerini kısmen de olsa açık raflara bırakmaya başladı.

Mutfaklarda açık raflar kullanmanın toz ve temizlik konusunda çok da avantajlı bir seçenek olmadığını düşünebilirsiniz. Ama eğer mutfak hijyeni konusunda zaten yeterince titizseniz, açık raflı mutfak sizin için kapalı mutfak dolaplarından çok da farklı olmayacaktır. Açık rafların, sıradan kapalı dolapların yanında çok daha özgün, stil sahibi ve hareketli bir atmosfer yaratmaları da cabası. Üstelik açık mutfak raflarının çeşitliliği de mutfak dolaplarına göre çok daha zengin. Gelin birlikte mutfağınızda kullanabileceğiniz farklı açık raf örneklerine bir göz atalım. 

MİNİMAL ETKİ 

Haberin Devamı

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Holloways of Ludlow Bespoke Kitchens & Cabinetry

Eğer mutfağınız yeterince genişse ve depolama alanı sıkıntısı çekmiyorsanız, bu rustik mutfak örneğinde olduğu gibi, tezgaha paralel uzanan sade ve şık raflarla mutfağınızda minimalist ve sanatsal bir etki oluşturabilirsiniz. Bu tür sade ve etkili raflar, özellikle country tarzı mutfaklarda üzerindeki mutfak malzemelerini de daha sofistike gösteriyor, sanatsal bir eser gibi gösteriyor.

KISA VE KALIN RAFLAR

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Harvey Jones Kitchens

Modern ve özellikle de fazla açık duvar alanına sahip olmayan mutfaklar için en ideal ve estetik seçenek kısa ve kalın raflar. Hem istediğiniz alana sonradan da yerleştirebileceğiniz, hem de fazla yer kaplamadan depolama alanı oluşturan bu tip raflar, kalın yapılarıyla daha modern ve sıcak bir doku oluşturuyorlar.

Haberin Devamı

GEOMETRİK ŞEKİLLERLE EĞLENCELİ TASARIM 

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Johnny Grey

Geometrik şekillerin ve farklı renklerin iç içe geçerek eğlenceli ve eklektik bir tasarım oluşturduğu bu raflar ise yenilikçi fikirlere açık olan ve neşeli mutfaklar yaratmak isteyenler için ideal. Yaratıcı görünümleriyle son derece sıra dışı bir görünüme sahip olan bu raf tasarımı, farklı mutfaklar için farklı şekillerde uygulanabilir tabii ki. Hatta dilerseniz geometrik şekillere üçgen raflar da ekleyebilirsiniz.

MODERN, PRATİK VE ETKİLEYİCİ

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm


Kaynak: Hartley Quinn Wilson Limited

Haberin Devamı

Açık rafların kapalı dolaplara göre çeşitlilik ve yaratıcılık açısından çok daha zengin olduğunu söylemiştik. Modern mutfak modellerinde kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün yeni tasarımlar üretiliyor ve bu örnekteki açık raf modeli de onlardan biri. Hem son derece düzenli, hem sıra dışı ve yaratıcı, hem de modern ve göz alıcı görünen harika bir raf fikri!

VINTAGE TARZI ASİMETRİ

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Estudio 102

Bu vintage mutfak dekorasyonunda ise asimetrik ve hareketli bir raf uygulamasıyla karşılaşıyoruz. Rustik ve geleneksel görünüme hareketli bir modernlik katan bu asimetrik raflara duvarda asılı olan askılıklar ve kutu şeklindeki diğer yaratıcı raf modelleri eşlik ediyor.

Haberin Devamı

AYDINLIK VE SOFİSTİKE GÖRÜNÜM 

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Marina Linhares Decoraçao de Interiores

Açık rafların bir diğer avantajı ise, özellikle küçük alanlarda kapalı dolapların yaratacağı daraltıcı etkiyi yaratmazlar ve çok daha ferah ve geniş bir atmosfer oluştururlar. Hele bir de duvar raflarınıza şık bir ışıklandırma sistemi eklerseniz mutfağınızı çok daha geniş ve aydınlık gösterecek sofistike bir dekorasyon ortaya çıkartabilirsiniz.

ENDÜSTRİYEL ASKILAR

Yeni nesil mutfaklarda nostaljik görünüm

Kaynak: Ana Lore Burliga Miranda Arquitetura 

Raf denilince aklınıza duvar rafları geliyor olabilir... Ama endüstriyel dizaynlarıyla dikkat çeken bu tip tavandan asılan tencere tava askıları da modern mutfaklara çok yakışan pratik ve estetik seçeneklerden biri.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!