Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 10:51

Uğur Aslan, depremzede kanser hastaları için Pİ Kadın Kanserleri Derneği tarafından Hatay’da kurulan Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı Uğur Aslan, Pİ Kadın Kanserleri Derneği’nin Hatay’da kurduğu Pİ Kız Kardeşim Köyü’ne destek için sahne aldı. Mall of İstanbul MOİ Sahne’de gerçekleştirilen ve bilet gelirlerinin tamamı Pİ Kız Kardeşim Köyü’nün ihtiyaçları için kullanılacak gecede hem seyirciler hem de sanatçı Uğur Aslan duygusal anlar yaşadı. Dakikalarca alkışlanan sanatçı, Pİ Kız kardeşim Köyü’ne ‘Afara Çocuk Evi’ yapılacağını öğrendiğinde, gözyaşlarını tutamadı. Alt yapı çalışmaları tamamlanan köyün, kısa sürede içinde depremden etkilenen kanser hastası kadınlar için daha güvenli bir yaşam alanı olarak sunulması planlanıyor.

 Ünlü sanatçı Uğur Aslan’ın kendi hayat öyküsünden yola çıkarak sahneye taşıdığı ve büyük beğeni toplayan “Afara bir Arabesk Müzikali” Pi Kadın Kanserleri Derneği tarafından Hatay Samandağı ilçesine bağlı Yaylıca köyünde yaptırılan “Pİ Kız Kardeşim Köyü” için Mall of İstanbul Moi Sahne’deydi. Afara’da şarkılar, depremzede kanser hastası kadınların aileleriyle birlikte kalacağı köy için söylendi. Duygusal anların yaşandığı ve yaklaşık 700 kişinin katıldığı geceden elde edilen gelirlerin tamamı, çalışmaları sona yaklaşan Pİ Kız Kardeşim Köyü’nün ihtiyaçları için kullanılacak.

Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı

İyilik dolu bir gecede buluştular

Haberin Devamı

Gecede bir konuşma yapan Pİ Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş;
“6 Şubat, hepimiz için büyük acı. Kanserle mücadele eden kadınların yol arkadaşı olmaya çalışan bir dernek olarak depremden hemen sonra biz ne yapabiliriz dedik ve bu soruya yanıt aradık. Önce hijyen kutularımızla kız kardeşlerimizin yanındaydık. Sonra bir köy kurmayı hayal ettik. Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Yaylıca Köyü’nde bize bağışlanan yere 30 konteynerlık bir köy kurmak için kolları sıvadık. Kanserle mücadele eden kız kardeşlerimiz aileleriyle daha rahat, daha temiz bir ortamda kalsın istedik. Bu fikir, tüm iyilikseverleri birleştirdi. AFAD, köyümüzün alt yapısını kuruyor. Konteyner evler için pek çok kurum ve kişi bağışta bulundu. Köyümüz yakında hayata geçecek” dedi.

Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı

Uğur Aslan seve seve kabul etti

Haberin Devamı

Köyün ihtiyaçları için desteğe ihtiyaçlarının bulunduğu bu dönemde, Uğur Aslan’ın bedelsiz sahneye çıkmayı teklif etmesinin kendisini de çok mutlu ettiğini belirten Arzu Karataş, “Bu gece, harika bir gece. Herkes gönlüyle burada. Uğur Aslan sanatsal gücüyle yanımızda. Hem köyün hayata geçirilmesinde bize destek veren tüm sponsorlarımıza hem de bu anlamlı ve iyilik dolu gecede bizlerle olan tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu çabanın bir parçası olmak beni çok mutlu ediyor”
Proje ile ilgili duygularını aktaran Uğur Aslan ise “Afara bir Hatay, Amik Ovası hikâyesi. Bir derdim vardı bu hikâyeyi anlatırken. İçinden geçtiğim doğayı anlattım bu hikâyede. Yaşanan deprem ile ilgili, bu müzikali sahneye her koyduğumda biraz gergin oluyorum, buruk oluyorum, şu anki temel duygum: Biraz içimde hüzün var… Bir yanıyla da çok mutluyum, tüm bu acıların toplamına rağmen katkı sağlıyor olmak, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile birlikte, onların ortaya koyduğu bu çabayla beraber, o çabanın bir parçası olmak beni çok mutlu da ediyor” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!