Türk firmasından Dubai'ye Müzik Müzesi

Güncelleme Tarihi:

Türk firmasından Dubaiye Müzik Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 16:35

İlki İstanbul’da 2 yıl önce açılan Türk Müziği Müzesi’nin ikincisi Arap Müziği Müzesi adıyla Dubai’de Türk firması Outdoor Factory tarafından hayata geçirildi.  Emaar Entertainment LLC için tasarım ve uygulaması yapılan proje Orta Doğu’da ilk olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

Downtown Dubai’de 3.000 m2 kompleks içinde tasarlanan ve Arap Müzik kültürü konseptini yansıtan Arap Müzik Müzesi, atmosfer ve güneş temasıyla konuklarını karşılamaya hazırlanırken, enstrümanları gözlemleyerek, dinleyerek ve dijital teknolojilerle deneyimleyerek Arap müziğini, tarihini ve kültürünü keşfetme imkânı sağlayacak.  Müziğin tamamen dijital ve görsel olarak konuklarla buluşacağı müzede, Doğanın Sesi Enstalasyonu, Diorama, Enstrümanlar, Müzik Çarkları, Cymatics, Akustik Müzik Koridoru, Hareketli Masa, Karaoke ve bir Sürükleyici Oda da ziyaretçileri bekliyor.

Çocuk ve yetişkinlere de eğitim verecek müzede sergilenen Arap müziği koleksiyonunun tarihini ve hikâyesini anlatan Arap Müzik Müzesi’nde dijital ve interaktif sergi animasyonları, oyunları ve simülasyonları yer alıyor.

Haberin Devamı

Dubai'de böyle bir müze açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Sinan Turaman “Müze’nin, müzik enstitüsü içerisinde olmasında dolayı çok daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz. Arap müziği dünya müzik kültüründe çok önemli bir yere sahip. Bu anlamda Arap müzisyen Ümmü Gülsüm’ün en uzun ve ünlü şarkısı olan Inta Omri’den kesitlerle süslenmiş bir sonsuzluk fonu müzede sizi karşılıyor. Müziğin evrensel dilini, dijital teknolojilerle birleştirerek, geleceğin müze deneyimini şekillendirdik. Arap müziği, tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmayı teşvik ediyor ve bu deneyimi herkesle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz. Bu müze, müziğin büyüleyici evrenini çocuklarla buluşturarak, hem Arap müziğini evrensel boyuta taşıyacak hem de müzikte dijital dönüşümü deneyimleme fırsatı sunacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!