TRT belgeseli Emmy Ödülleri’nde finale kaldı

Güncelleme Tarihi:

TRT belgeseli Emmy Ödülleri’nde finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 15:18

TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna’da çektiği “Ukraine Wartime Diaries” (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, Emmy Ödülleri’nde finale kaldı.

Haberin Devamı

Rusya ile Ukrayna Savaşı sonrasında sivillerin yaşadıklarını anlatan belgesel, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen 44. Uluslararası Emmy Ödülleri’nin “Haber ve Güncel Olaylar” kategorisinde finale kaldı. 

Uluslararası Emmy Ödülleri’nin “Haber ve Güncel Olaylar” kategorisinin finalistleri açıklandı. TRT World’ün hazırladığı belgesel serisi “Off the Grid”in Ukrayna-Rusya Savaşı’nda sivillerin hayatını işlendiği “Ukraine Wartime Diaries” (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, ilk dörde kaldı. Belgesel finalde İngiltere, Brezilya ve İsrail’den rakipleri ile yarışacak. 

Mouhssine Ennaimi ve Alexandre Pauliat’ın hazırladığı ve Hakan Hocaoğlu’nun görüntülediği, Ukrayna’da çekilen belgesel, savaşın yıkıcı yüzünü izleyici ile buluşturuyor. Fatih Kibar’ın kurguladığı, Mahmut Sami Çavuş’un tasarımlarını yaptığı haber-belgesel, Rusya ordusunun çekilmesiyle birlikte Ukrayna’daki sivillerin hayatlarındaki değişimi gözler önüne seriyor. Belgesel, “Kurtarılmış bölgelerin” zamanla “suç mahalline” dönüşmesini anlatıyor. 

Haberin Devamı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT World’ün “Off the Grid” belgeselinin “Ukraine Wartime Diaries” bölümünün Uluslararası Emmy Ödülleri’ne aday gösterilmesine ilişkin, “Hem uzak coğrafyadaki hem yanı başımızdaki gelişmeleri yerinde takip ediyor, çoğu zaman dünyanın görmezden geldiği pek çok konuyu gündeme taşıyoruz. Bu nedenle, TRT World’ün Ukrayna’da savaşın özellikle sivillere etkisini anlattığı Off the Grid’in haber belgesel çalışmasıyla Uluslararası Emmy Ödülü’ne aday gösterilmesi bizim açımızdan bir sürpriz değildir. Bu başarımızın uluslararası tescilidir. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum,” dedi. 

Belgeseli hazırlayanlardan Ennaimi, “Ukrayna’da sivillerin yaşadıkları beni çok etkiledi. Bu hikayeler, insanın direncini ve zorlukları aşarken hiç taviz vermeden adaleti aramasının da güçlü bir kanıtı,” ifadelerini kullanırken Pauliat ise; “Off the Grid’in insan hikayelerini anlatma çabasının Akademi tarafından tanınması ve ödüllendirilmesi onur verici” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!