Önay Yılmaz’dan bu kez polisiye öykü “Öğleden Sonra Cinayetleri”

Güncelleme Tarihi:

Önay Yılmaz’dan bu kez polisiye öykü “Öğleden Sonra Cinayetleri”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2022 17:37

Polisiye edebiyatın gazeteci kökenli yazarlarından Önay Yılmaz, okuyucularının karşısına birbirinden ilginç öykülerle çıktı.

Haberin Devamı

 ‘Öğleden Sonra Cinayetleri’ adlı kitabında Yılmaz bu kez öyküler ile romanlarındaki gibi ters köşe yapmaya devam etti. Kitabı dokuz öyküden oluşan Önay Yılmaz, ilk kez öykü kitabı çıkardığını belirterek, “Öykü yazmak kolay iş değil. Yıllarca öykü yazmak istediğim halde bir türlü cesaret edemedim. Öykü yazanlara, yazabilenlere de hep imrendim. Bira zorlansam da sonunda başardığım. Tabii bu konuda en doğru yargıyı hiç kuşkusuz okuyucular verecektir” dedi.

‘BENİM ADIM POLİS DİLİNDE MAKTUL’

Herdem Kitap tarafından piyasaya çıkan ‘Öğleden Sonra Cinayetleri’ kitabından bir alıntı:
“…Öykünün başlığından da anlayacağınız üzere benim adım Hayalet! Ben artık maalesef bu dünyada yaşamıyorum. Ölüyüm. Ama kendi isteğimle, kazayla ya da herhangi bir hastalık sonucu falan ölmedim, resmen öldürüldüm; diğer deyişle bir cinayete kurban gittim. Ne yazık ki katilimi görme fırsatım olmadı, ancak kimin öldürdüğünü tahmin ediyorum. Benim adım polis dilinde ‘maktul’ oluyor. Yıllarca maktullerin öykülerini yazdıktan sonra onların durumuna düşmek oldukça ironik bir durum. Ama yapacak bir şey yok, çünkü hayat dediğimiz şey böyle sürprizlerle dolu…”

Haberin Devamı

 2023’TE AŞK ROMANI SÜRPRİZİ

Bugüne kadar yayımlanmış biri tefrika, biri kolektif olmak üzere 13 eseri bulunan Önay Yılmaz, 2023 hedeflerini açıkladı: “Yakında novella tarzında polisiye bir roman yayımlanacak. Ayrıca yayınlanacak bir aşk romanı var sırada. Eski kahramanlarım gazeteci Ahmet Kerim ve Başkomiser Çetin Akın’ın yer aldığı bir polisiye üzerinde çalışıyorum. Bir de biyografik bir roman çalışmam var.”

 

BAKMADAN GEÇME!