Nihan Çelik: Hep kalbimin sesini dinlerim

Güncelleme Tarihi:

Nihan Çelik: Hep kalbimin sesini dinlerim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 12:32

Nihan Çelik, ‘Glock’ ve ‘Gani’ şarkılarını dinleyicisinin beğenisine sundu. Hip hop’ta fark yaratmaya çalıştığını söyleyen Çelik ile müziğini ve gelecek hedeflerini konuştuk. Rap’çi, “Glock şarkımda söylediğim gibi... Barbie olduğum kadar da harbiyimdir” dedi.

Haberin Devamı

◊ Yeni şarkınız “Glock”a Reckol nasıl dahil oldu?

- Luciano konserinde Reckol ile tanıştım. Reckol şarkıyı çok beğendi ve o da vokal olarak katılmak istedi. Sonuç ise mükemmel oldu.

◊ Şarkının klibini çeken Alman yönetmen Haris Hodovic, sizi zorladı mı?

- Çekimler Haris ile gayet güzel geçti. Beni kesinlikle zorlamadı ve her şeyi bana bıraktı. Vizyonumuz aynı olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamadım. Klibin bedeli ise yüksekti.

◊ Hemen “Gani” şarkınızı da kliplendirdiniz...

- Yorumlar ve geri dönüşler çok pozitifti. Çok sevildi klibimiz de. Özelikle klibimizi Rize’de çekmemiz çok beğenildi. O doğalığa herkes hayran kaldı.

DENENMEMİŞ İŞLERE İMZA ATIYORUM

◊ Rap müzikte bir kadın olarak ön plandasınız. Sizin müziğinizin sırrı nedir?

- Magazinsel haberlerle gündeme gelmektense kariyer planlamam ve müziğimle var olmaya çalışmam... Her geçen gün daha iyi projelerde yer almak için bol bol çalışıyorum. Diğer müzisyenlerle aradaki farkı bunun yarattığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

◊ Müzikte mutlak bir hedefiniz vardır. Kalıcı olmak için ne gibi çalışmalar planlıyorsunuz?

- Trend müzikleri takip etmek yerine denenmemiş ve niş projelere imza atmaya çalışıyorum. Projelerimde Türkçenin yanında İngilizce ve Almancayı da harmanlayıp daha global işler üretmeye çalışıyorum. Bunun yanında global pazarda ses getirmiş yetenekli isimler ile stüdyoda buluşuyorum ve ortak projeler üzerine çalışıyorum.

◊ Şimdilerde ise Barbie akımı var. Size de “Barbie’sin” yorumları geliyor...

- “Glock” şarkımda da söylediğim gibi “Barbie olduğum kadar da harbiyimdir.” Her küçük kız gibi ben de hep Barbie gibi olmak isterdim. Bana hep Barbie ile hitap edildi. Barbie akımı gerçekten inanılmaz ve çok da hoşuma gidiyor. Barbie bir markadır.

TÜRK MÜZİK PİYASASI ADİL DEĞİL

◊ Müzik dünyasını adil buluyor musunuz?

- Türkiye müzik piyasasının adil olduğunu maalesef düşünmüyorum. Çok fazla sayıda yetenekli yorumcu, besteci ve prodüktör arkadaşlarımızın çok daha iyi yerlerde olup global işlere imza atması gerekirken şu an oldukları konumlar beni üzüyor. Birbirimize daha çok destek verip müzik piyasasındaki adaleti daha iyi sağlamak ve müziğimizi global kitlelere ulaşabilmek için daha çok birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini düşünüyorum. Üretken bir sektörün içerisindeyiz, daha orijinal ve kaliteli işler çıkmaya devam ettikçe müzik piyasasının iyi yönde farklı bir boyuta evirileceğini umut ediyorum.

Haberin Devamı

 HEDEFLERİM BÜYÜK

Şu an olmak istediğiniz konumda mısınız?

- İstediğim çok şeyi başardım ama hedeflerim büyük ve umarım onları da gerçekleştirebilirim.

Kalbinizle mi beyninizle mi hareket edersiniz?

- Hep kalbimin sesini dinlerim ama iş konusunda mantığımla hareket etmeyi daha doğru buluyorum.

Çok mutlu olduğunuz ve çok üzüldüğünüzde ne yaparsınız?

- Müzik dinlerim benim için en iyi terapidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!