Kışın Hangi Kokuları Tercih Etmeliyiz?

Güncelleme Tarihi:

Kışın Hangi Kokuları Tercih Etmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 13:45

Kış aylarında hangi kokuları tercih etmeliyiz? Parfüm seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Haberin Devamı

Parfüm, her mevsim kullanılan ve güzel kokular yayan bir bileşimdir. Parfümler çoğu zaman kişinin tercihlerine ve mevsimlere göre seçilmektedir. Örneğin kış aylarında hava sıcaklığı çok düşük olduğundan dolayı daha odunsu ve baharatlı kokular tercih edilmektedir.

Parfüm Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Parfüm seçilirken cildin temiz olması gerekmektedir. Parfüm seçiminde mutlaka parfüm cilde sıkılarak bir süre beklendikten sonra karar verilmelidir ve üçten fazla parfüm denenmemelidir. Doğru parfümü seçmek için cilt tipine dikkat edilmeli ve parfüm ile ilgili birkaç temel bilgiyi bilmek gerekmektedir. 

Parfüm Notaları Nelerdir?

Parfümde notalar, kokuların farklı zamanlarda farklı kokular açığa çıkarmasıyla oluşur. Bunun nedeni kokuların içerisinde ki maddelerin farklı ağırlıkları, yoğunlukları ve uçuculukları olmasından dolayıdır. Parfümlerde üç nota bulunmaktadır. Bunlar üst, orta ve alt notadır. 

Haberin Devamı

Üst nota, parfüm sıkıldıktan sonra duyulan ilk kokudur. En uçucu esanslardan oluştuğundan dolayı parfümün etkisi sadece birkaç dakika sürmektedir. Orta nota, üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve kokusunun etkisi birkaç saat sürer. Bu yüzden parfüm seçimi yaparken bu notanın kokusunun açığa çıkması için beklenmelidir. Alt nota ise kokuları yoğunluk olarak daha ağır olan ve parfümün gerçek karakterini ortaya çıkaran bir notadır. Parfümün kalıcılığı alt nota ile doğru orantılıdır.

Kışın Tercih Edilen Parfüm Kokuları

Kışın soğuk havalarda parfüm kokuları daha hızlı bir şekilde yok olup uçmaktadırlar. Bu yüzden kış aylarında soft kokular yerine daha odunsu ve baharatlı kokular tercih edilmelidir. Kış aylarında, yazın kullanılan hafif kokulu parfümler yerlerini daha ağır ve oryantal esansları olan parfümlere bırakmaktadır. Bu nedenle kış parfümlerinde daha fazla alkol oranı bulunur. Kış aylarında genel olarak amber, tarçın, misk, vanilya, balkabağı, ağaçsı ve baharatlı kokular tercih edilmektedir. Bu kokular daha yoğun ve egzotiktir. Kullanılan parfümler gidilecek yer ve mekanlara göre de değişiklik göstermektedir. Günlük hayatta çok ağır kokular tercih edilmemelidir. Bu kokular özel bir yere gidilmedikçe fazla iddialı ve yoğun oldukları için gün içerisinde rahatsız edebilir. Bu yüzden doğru yerde ve zamanda doğru parfüm kullanmak önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!