Kır düğününde nasıl giyinmeli?

Güncelleme Tarihi:

Kır düğününde nasıl giyinmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 14:30

Yaz aylarında artık kır düğünleri oldukça popüler. Ancak kadınlar için önemli olan şık kombinlerle dikkat çekebilecekleri kıyafetlerle ortamın keyfini çıkarmak. İşte birkaç öneri...

Haberin Devamı

Yaz mevsimi içinde olmamız sebebiyle düğün davetleri de artmış durumda. Yaz düğünlerinin genellikle kır veya bahçe gibi yerlerde yapılması düğünde giymemiz gereken kıyafet seçimimizi de etkiliyor. Kır düğününe otel düğününe gider gibi giyinmek hem uygunsuz görünür hem de rüküş olmamıza yol açar. Bu nedenle ortam koşullarını ve hava durumunu göz önüne alarak uygun kıyafet seçimleri yapmalı ve gece boyunca içinde kendimizi rahat hissedecek kıyafetlerde karar kılmalıyız.

Kır düğününde nasıl giyinmeli

Peki kır düğününde nasıl giyinmeliyiz?

Öncelikle kır düğününde geline saygı göstermek adına beyaz ve tonlarında olan renkler tercih edilmemeli. Her ne kadar yaz mevsiminin rengi beyaz olsa da bu rengi seçmek geline saygısızlık olarak görülebilir. Aynı şekilde otel düğününe giyilen uzun ve ağır tuvalet seçimleri de kır düğünü için yanlış olur ve avam görünmenize neden olur.

Haberin Devamı

Kır düğünü konseptine en uygun olan giysiler kuşkusuz yaz mevsiminin canlılığını ve dinamizmini tamamlayan renkli ve pastel tonlarda uçuşan kumaşlara sahip olanlardır.

Saçlarda ise doğal çiçek veya örgü detaylarının yanında uçuşan ve açık bırakılmış modeller de doğallığı çağrıştıran seçimlerden bazılarıdır.

Kır düğünü elbiseleri ipek şifon, şifon, tül veya dantel ağırlıklı detaylardan oluşabilir. Bu kumaşlar hem hafif hem de uçuşan formda oldukları için giyene romantik ve bohem bir hava katar. Aynı şekilde gelin de bu detaylarla bezeli bir gelinlik seçmeli ve abartıdan uzak modellere yönelmelidir.

İnci gibi doğallığı ve sadeliği çağrıştıran takılara yönelmek kır düğününe uygun seçimler olabilir. Ağır mücevherler veya altın takılar kır düğününde aşırı gözükür ve rüküş görünmenize yol açar.

Kır düğününde yapılan makyaj da doğal ve pastel tonlarda olmalı, göz yoran renk ve detaylardan olabildiğince kaçınmalıdır. Yoğun göz makyajı veya abartılı renkte rujlardan uzak durmak yerinde olur.

Uzun ve ağır elbiseler, dar ve derin dekolteli modeller kır düğününde tercih edilmemeli onun yerine daha canlı ve hareketli desenlerden rahat kesimli, hava alan kumaşlarla yapılmış kıyafetler tercih edilmelidir. Diz boyunda elbiseler ve çiçek desenli romantik tasarımlar kır düğününe en çok yakışan modellerin başında gelir.

 

BAKMADAN GEÇME!