Güzellik uğruna hayatınızı zehir etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Güzellik uğruna  hayatınızı  zehir etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 13:03

Kişiye özel çözümler sunan Özel Sculpture Polikliniği’nin kurucusu Güray Akar’la estetik sektöründeki son teknolojik çözümleri konuştuk. Güzellik uğruna yapılan hatalara değinen Akar, estetik yaptırmak isteyenleri merdiven altı merkezlere karşı uyardı: “Eğer 10 bin liralık işlem bir yerde bin lira ise asla yaptırmayın. Güzellik uğruna hayatınızı zehir etmeyin.”

Haberin Devamı

Güray Bey klinik çalışmalarınızı anlatır mısınız?

- Özel Sculpture Polikliniği’nde 30 yılı aşkın süredir en sağlıklı düzeyde hizmet veriyoruz. İlk dönemlerde zayıflamayla birlikte medikal SPA olarak başladım. 1990’ların başında bunu hayat geçirdim. Cilt bakımları vardı ama teknolojik olarak eksiktik. Biz ilktik. Bugün geldiğimiz noktada her köşede var artık. Demek ki insanlar güzel yaşlanmaya, güzel yaş almaya ilgi duyuyor. Ama bu çirkin bir şekilde olmamalı. İnsanlara doğal görünümünü çok fazla değiştirmeden iyileştirmeler yapmalıyız. Ufak dokunuşlarla aynaya baktığında kendisini çok iyi hissetmeli. Yüzle birlikte vücut da iyi olmalı, cildimiz tepeden tırnağa bizim en önemli giysimiz. Benim mesleğim de hareket bilimi üzerine olduğu için vücutta çok başarılı olduk. Bu bütünsel yaklaşımla, zaman içinde yurtdışından büyük hasta potansiyeline sahip bir klinik haline geldik.

Haberin Devamı

İnsanlar neden sizi tercih ediyor?

- Çünkü bilirler ki tüm cihazlarımız ve ürünlerimiz orijinaldir, dünyadaki en iyilerinin arasından seçilmiştir. Ve bilirler ki dışarı çıktıklarında yüz ifadeleri değişmiş olmayacak. Güzelleşmek uğruna çirkinleşen çok var. Ufak dokunuşlar yapmak lazım. Şeytan kaşlı insanları görüyorsunuz. Dudaklar dışarıda duruyor. Herkes birbirine benziyor. Sektörün içinden uzmanlar olarak kötü hissediyoruz kendimizi.

Güzellik uğruna gelen hastalarınızın her isteğine ‘evet’ demiyorsunuz yani?

- Bunu yapmam. Bana geliyor, “Ben bu cihaza gireceğim” diyor. Giremezsin. Neden? Yaramaz ki sana. Sana yaramayan cihaza neden gireceksin, hem zamanın hem paran gidecek. Sana yarayan bir şey yapman lazım. Ne istediğin değil, sana ne iyi gelecek, neye ihtiyacın var, o önemli. Sağlıklı yaşam ve vücudun düzgün görünmesi için elimden geleni yaparım.

Size gelen hastalarınız ne istiyor peki?

- “Beni baştan yaratın” diyorlar. Ben seni baştan yaratamam, o Allah’ın hikmeti. Kadromuzda çok başarılı hekimler, profesörler var. Mesleğimi icra ettiğim ilk yıllarda bana bir hasta verdiklerinde ben önden ders çalışırdım, çalışmadan hastaya hiç gitmedim.

Haberin Devamı

HASTAYI YAKABİLİRSİNİZ

Son dönemde botokslardan sıkıntı yaşayanları görüyoruz...

- Botoks her yerde yaptırılmamalı. Zaten eğer bir şey çok ucuzsa yaptırmayacaksınız. Her ürünün bir alış fiyatı vardır. Bunun altında yapılıyorsa, o zaman çok iyi düşünmelisiniz. Yaptırdığınız yer ucuzsa oturup üç kere düşünün. Çok araştırın. Verilen servis çok önemli. Tek bir kelime İngilizce konuşamayan adam ithalat yapıyor ve ardından o cihazın eğitimini veriyor. Şimdi bu adamın verdiği eğitimle siz nasıl hastanıza başarılı bir tedavi sunabilirsiniz?

Sizin bünyenizde hangi dallarda tam hizmetiniz var?

- Medikal estetik, dermatoloji, plastik cerrahi, sağlıklı beslenme, lazer epilasyon ve medikal cilt bakımları...Zaten güzellik, iyi olma hali bütünsel bir yaklaşım, biz bu bütünsel yaklaşımla hareket ediyoruz. Kombine tedavilerle çalışıyoruz.Kendi dalında en iyi cihazları almadan tedavi yapmıyoruz. Diyeceksiniz ki ‘sizin aldığınız cihazlar en iyisi mi?’. Belki değil ama dünyada iki iyi cihaz varsa biri mutlaka bizde vardır.Peki herkesin önüne neden geçtik bugüne kadar? Ben hiçbir cihazın eğitimini Türkiye’de almadım. Dediğim gibi, adam ‘good morning’, ‘hello’ demeyi bile bilmiyor, sana makine satıyor. Bu adamdan alacağım makine beni mutlu etmez ki. ‘Buradan açıp buradan kapatıyorsun’ diyor, peki hastaya verdiğin zarar ne olacak?Çok ciddi cihazlar bunlar. Mesela sosyal medyada paylaşıyorlar, “kilo verme garantili soğuk lazer lipoliz yapıyoruz”. Ne kadar? 1000 lira. Ya kardeşim bunun sadece patch’i 2 bin lira zaten. Çünkü o yanmayı engelliyor. O gidiyor, 50 liraya alıyor. Peki ne oluyor? Hasta hiçbir fayda görmüyor. Daha kötüsü hastanın cildinin yanma riski de var. Lütfen sosyal medyanın kurbanı olmayın, her gördüğünüze, her duyduğunuza inanmayın.

Haberin Devamı

Güzellik uğruna  hayatınızı  zehir etmeyin

HEM PARALARI GİDİYOR HEM CANLARI YANIYOR

Estetiğe, botoksa talep artınca merdiven altı merkezler de arttı, değil mi?
- Evet, hem paraları gidiyor hem de canları yanıyor. Sonuç zaten yok. Bize WhatsApp hattımızdan gelen şikâyetleri bir görseniz. ‘Bana şu oldu, bunu yaptılar, ne olur bizi kurtarın’ diye. Nasıl yardım edeyim? Edemem artık, o dokuyu bozmuşlar. Yanlış tedaviyi geri döndürmek çok zor. Orijinal ürün kullanmıyorlar. Hasta geldiği zaman ürünümü gösteririm, barkod isterse gösteririm.

SÜNNET DERİSİ ENJEKTE ETTİRMEK HERKESE UYGUN OLMAYABİLİR

Son dönemde sıkça yaptırılmaya başlanan sünnet derisi, ayı kanı, Fransız askı tedavileri arttı. Bunların gerçekten faydaları var mıdır?

Haberin Devamı

- Fransız askısı, ipler var. İp takan çok başarılı doktorlar var. Ben de yaptırmak isteyene ‘hayır’ demem ama doğru elde yaptırmak gerekir. Çünkü sonradan çıkmaz. 1.5 yılda erir. Bazı ipler incedir, sabah yüzünü yıkarken kopar. Ben cildin dokusunun iyileştirilmesi, cildin yaşının geri döndürülmesi taraftarıyım. İğneli radyofrekanslar var, fokuslu ultrasonlar var, mezoterapiler var. Cildi gençleştirip yaşı geriye alan tedavileri tercih ediyorum.

Sünnet derisi enjekte etmek nedir? Bunun faydası var mı?

- Yenidoğan sünnet derisinden elde edilen fibroblast hücrelerinin, biyomühendislik teknikleri ile çoğaltılarak kişinin ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edildiği bir kök hücre tedavisi yöntemi. Hem sağlıklı hem de genç hücrelerin cilde enjekte edilmesi prensibine dayanıyor mantığı. Faydası var ama fiyat skalasına baktığınız zaman herkese uygun olmayabilir. Ama alternatifler yok mu var? Yüzünüze somon DNA’sı yaptırın, pırıl pırıl olursunuz.

Haberin Devamı

Dolgu yapıp gözü kör eden var

“Sektör geniş ve yüksek kazançlar için ideal. Bu da dolandırıcılığı beraberinde getiriyor. İyi hekimlerin web sitelerini hack’liyorlar. Mesela bizim plastik cerrahımız çok iyi saç ekimi yapıyor. Sitesini hack’lemişler hastalarını almak için. Ya da orijinal ürün kutusunu alıyor, içine Çin malı ürünü koyuyor. Bunlar çok hassas konular, halkımız bunları artık görsün. Bu sektör büyük ve değerli bir sektör ve hastalar yurtdışına gidiyor. Onları yurtdışına kaçırmamalıyız. Bu işi ehliyeti, ruhsatı olmayan kişiler yapmamalı. Denetimler yapılmalı. Türkiye’de merdiven altına çok kaçış olduğunu herkes biliyor. Her yer saç ekiyor ama enfeksiyon kapıyorsun. Sonra 200 bin lira harcıyorsun düzelmek için ama düzelemiyorsun. Dolgu yapıp gözü kör eden var. Küçük güzellikler uğruna hayatınızı zehir etmeyin. Ucuz diye bu merdiven altı yerlere itibar etmeyin.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!