Dünyaca ünlü şef Valery Gergiev İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü şef Valery Gergiev İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 16:02

240 yıllık köklü tarihi ile dünyanın en önde gelen sanat kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ilk defa Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Mariinsky tiyatrosu binlerce kişiden oluşan dev sanatçı kadrosu ile dünyanın en büyük opera, bale oluşumlarından biri. Tarihinde sayısız ödül, CD kaydı bulunan Mariinsky, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 5 ayrı opera ve konser salonunda faaliyet gösteriyor.

 Türkiye turnesi kapsamında Antalya Aspendos (08.10.2023), Ankara CSO ADA Ana Salonu (10.10.2023), İstanbul AKM Türk Telekom Opera Salonu (11.10.2023) ev sahipliğinde konser gerçekleştiren orkestra her şehirde farklı bir repertuar ile yer aldı. Aspendos konserinde müzik tarihinin en sevilen popüler başyapıtlarından oluşan özel bir repertuar yer alırken, Ankara konseri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının katılımıyla gerçekleşti. İstanbul konseri ise orkestra şefleri Valery Gergievin özel isteği üzerine son depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına ithaf edildi.

Dünyaca ünlü şef Valery Gergiev İstanbulda

Uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük orkestraları ve opera evlerinin müzik direktörlüğünü üstlenmiş olan Valery Gergiev uluslararası sahnelerin en çok ilgi duyduğu müzisyenlerin başında geliyor. Valery Gergiev her sezon gerçekleştirdiği 200 den fazla konser ile bu rekoru taşıyan tek orkestra şefi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!