Depremzede Elif Perincek'in ailesi Gökhan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu! Ünlü şarkıcıdan yanıt geldi

Güncelleme Tarihi:

Depremzede Elif Perincekin ailesi Gökhan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu  Ünlü şarkıcıdan yanıt geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 16:22

30 Ekim 2020'de İzmir'de yaşanan depremin 65. saatinde enkazın altından kurtulan Elif Perinçek'in ailesi, Gökhan Türkmen hakkında kızlarının görsel ve bilgilerini izinsiz kullandığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Son olarak iddialara Gökhan Türkmen cephesinden yanıt geldi.

Haberin Devamı

İşte o basın açıklaması:

Basında yer alan haberlerde, , İzmir depreminde 65 saat sonra enkazdan kurtarılarak depremin simge isimlerinden biri olan Elif Perinçek isimli çocuğun görüntülerini beste ve konser tanıtımlarında kullandığım yönünde çıkan ASILSIZ iddialara yer verilmiştir.

Hayatla bağlarını koparmayan, doğayla bir arada yaşamaya özen gösteren, insanın verdiği zorlu mücadeleleri şarkıları aracılığı ile aktaran Gökhan Türkmen, bir baba olarak bu kez de Elif’te derinlerde yaşadıklarını melodiler vasıtasıyla aktarıp; 2023 Nisan ayında, bestesi kendisine ait, enstrümantal bir eser yayınladı. Şarkıyı da yayınlarken, 65. saatte İzmir depremi sonrası kurtarılarak hayata tutunan Elif’in hikayesinden “ilham aldığını” belirtmiştir.

Söz konusu bestenin basın bülteninde, esin kaynağının belirtilmesi dışında Elif’in görseli, soyadı, şahsi hiçbir bilgisi paylaşılmamış; klipte, konserde veya başkaca hiçbir mecrada, Elif’e dair hiçbir kişisel veri ya da fotoğraf servis edilmemiştir.

Haberin Devamı

Bununlar beraber, müvekkil tarafından bu bestenin tüm gelirinin, müvekkilin diğer sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi Ege Orman Vakfı ile yürütülen orman projelerine aktarılacağı belirtilmiştir

Bestenin yayını sonrasında Gökhan Türkmen'e ulaşarak, söz konusu çocuğun ailesi tarafından kurulan vakfa nakdi yardım yapmak, konser gelirini vakfa bağışlamak ve çocukla basın önüne çıkmak şeklindeki talepler, GökhanTürkmen'in planlanmış sosyal sorumluluk süreç ve anlayışına uygun olmadığından kabul edilmemiştir.

Bahsi geçen ısrarlı taleplerin reddi sonrasında, Gökhan Türkmen hakkında, Elif’in izinsiz fotoğraflarını kullandığı yönünde asılsız suçlamalar içeren haberler yapılıp; fotoğraf kullanımından dolayı ailenin üzüntü içinde olduğu bilgisine yer verilen bu haberlerde Elif’in adına ve görsellerine yer verilmiş olması hayretle karşılanmıştır.

Belirtmek isteriz ki, söz konusu iddialarla ilgili başlatılmış yasal bir sürece dair Gökhan Türkmen'e yapılmış herhangi bir tebligat bulunmamakla beraber, söz konusu çocuğun ismine, fotoğrafına veya herhangi bir kişisel verisine hiçbir mecrada yer verilmemiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BAKMADAN GEÇME!