Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın

Güncelleme Tarihi:

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 12:25

Aynalar, kullanılmaya başlandıkları ilk dönemlerden itibaren insanoğlu için daima gizemli ve bir o kadar da ilham verici nesneler olmuşlardır. Bu bakımdan evimizdeki herhangi bir eşyadan, örneğin bir koltuktan, sehpadan, büfeden ya da konsoldan çok farklıdırlar.

Haberin Devamı

Bir yönüyle aynaların bir karakteri olduğu da iddia edilebilir. Elbette aynanın türü, çerçevesi, fonu, çevresi ve büyüklüğü bu karakterin belirleyici unsurları arasında yer alır. Bu yüzden de evinize bir ayna seçmek yerine aynanıza bir yer seçersiniz farkında olmadan.

AYNALARINIZ EVİNİZİN RUHUNU YANSITSIN

Çoğu zaman evlerimizin en önemli noktalarında aynalar bulunur. Antrelerde hemen kapı girişinde, yatak odamızdaki dolabın kapağında, oturma odamızın baş köşesinde ve benzeri yerlerde aynalar vardır. Eve ilk girdiğimizde ya da yataktan kalktığımızda ilk aynaları görürüz. Ve kişinin kendisiyle alakadar olması bakımından da güzel bir şeydir bu.

Öte yandan üzerine hiç düşünmeden rastgele ayna kullanımı; evinizi ferah ve havadar olması bir yana, amacının çok dışında çağrışımlar yapan anlamsız bir mekâna dönüştürebilir. Bu yüzden aynanız ya da yeni edineceğiniz bir ayna için yer seçerken dikkat etmeli, evinizdeki diğer dekorasyon unsurlarıyla ve duvar renklerinizle uyumunu gözetmelisiniz. 

MOZAİK AYNA

Haberin Devamı

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın

Kaynak: InStyle Direct

Bazı insanların aklına, ayna aynadır gibi bir şey gelebilir. her aynanın aynı olduğunu ya da çok benzer olduğunu düşünebilirsiniz. İlk önce bu düşünceyi kafanızdan atmanızda yarar var. Camdan yapılan her nesne birbirinin aynıdır ya da en azından çok benzerdir gibi bir genelleme yapmak ne kadar yanlışsa, her ayna aynıdır ya da çok benzerdir gibi bir genelleme yapmak da bir o kadar yanlıştır.

Burada gördüğümüz yemek odasının duvarında bulunan mozaik formlu ayna modeli de sanıyoruz bu teze son derece somut bir örnek olarak önümüzde duruyor. Aynaların kendi içlerinde sayısız çeşide sahip olduğunu kabul edersek kendi evimize ve kendi karakterimize göre bir ayna seçmemiz de çok daha kolay olacaktır.

ENDÜSTRİYEL BİR TARZ 

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın


Kaynak: Antrax IT

Haberin Devamı

Ev ve işyerlerinin dekorasyonunda endüstriyel tarzın giderek daha yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz son dönemlerde. Gerçekten de endüstriyel tarzın başarılı uygulamaları özellikle de ilgili mekânın mimarisi buna uygunsa çok iyi sonuç verebiliyor. Örneğin yüksek tavanlı ferah oturma odaları ya da yekpare geniş alanlardan oluşan açık ofisler, endüstriyel tarzın uygulanması için son derece elverişli alanlar olarak dikkat çekiyor.

Bununla birlikte elinizdeki mekân çok elverişli olmasa bile bu tarzı kullanmanız mümkün. Bunun için bazen birkaç küçük dokunuş bile yeterli olabiliyor. Bu örnekte ince uzun bir ayna ve onun fonundaki sıvalı duvarın bu işi kolayca çözdüğünü görüyoruz. Ve sonuç tek kelimeyle mükemmel.

Haberin Devamı

RUSTİK BİR AYNA...

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın


Kaynak: Rupert Bevan Ltd

Aynanın da rustiği olur muymuş demeyin. Bu fotoğraf bunun gayet mümkün olduğunu tek kelime sarf etmeden kanıtlıyor. En başta söylediğimiz gibi, aynalar ciddi bir konudur ve her bir aynanın kendine has bir karakteri vardır. Onu bulup çıkaracak, keşfedecek ve doğru kullanacak olan sizlersiniz. Eğer bu son derece iddialı çalışma odasında olduğu gibi aynaya hak ettiği yeri verirseniz o da size karşılığını başka türlü elde edilmesi pek kolay olmayan bir estetikle verecektir.

İDDİALI BİR AYNA 

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın


Kaynak: Adonis Pauli HOME JEWELS

Haberin Devamı

Bazen de aynalar bir dekorasyonun bütün yükünü sırtlayabilir. Burada son derece sade, hatta bir miktar sıkıcı bir oturma odası görüyoruz. Dikkat çekici ve göz hoş gelen neredeyse hiçbir unsur yok. Ve bu iki misyon da iddialı ayna modeline yüklenmiş. Altından kalkmadığını söylersek yalan olur.

ŞIK BİR KOMPOZİSYON 

Dekoratif aynalarla evinizde fark yaratın


Kaynak: Özgarip Cam

Ankara merkezli Özgarip Cam tarafından tasarımı ve üretimi yapılan bu ilginç kompozisyon, yarım daire şeklindeki metal aydınlatma elemanıyla bir araya geldiğinde gerçekten şık bir görüntü oluşturmuş. Aynaların fonunda kullanılan led ışıklarsa dikkatlerden kaçmıyor.

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!