Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 13:52

Klasik tarzdaki dekorasyonların belirleyici özellikleri ve onu diğer tarzlardan ayıran sınırları neler? İşte klasik tarzlı dekorasyonların olmazsa olmazları ve çarpıcı yaşam alanı örnekleri...

Haberin Devamı

Ev dekorasyonları söz konusu olduğunda tarz ve estetik anlayışları da bir hayli çeşitli oluyor haliyle. İskandinav sitilinden modern tarza, minimalist görünümden avangart gösterişe, rustikten çağdaşa kadar pek çok farklı seçeneğin bulunduğu yaşam alanı dekorasyonlarında asla eskimeyecek, modası hiçbir zaman geçmeyen ve her dönem popüler olan bir tarz, ağırbaşlı ve görkemli duruşuyla öne çıkıyor: Tabii ki klasik dekorasyondan bahsediyoruz. Peki klasik dekorasyonların belirleyici özellikleri, onu diğer tarzlardan ayıran sınırları neler? İşte klasik tarzlı dekorasyonların olmazsa olmazları ve çarpıcı yaşam alanı örnekleri. 

DETAYLAR ÖNEMLİDİR 

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Haberin Devamı

Kaynak: Allan Malouf Arquitetura e Interiores

Klasik dekorasyonun en belirleyici özelliği tarih boyunca zamana direnmesi ve geçmişin en stil sahibi tasarım unsurlarını modern zamanlara taşımasıdır. Mimari detaylar, dekoratif parçalar, kumaş ve döşeme tercihleri klasik tarzın temelini oluşturur. Örneğin bu giriş koridorunun görkemli ve şık görünüşünün altında incelikle işlenmiş klasik ayrıntılar yatıyor. Yüksek tavandaki işlemeli kartonpiyer uygulamasından altın renkli şık ve tarihi dokulu avizeye; antik bir çağrışım yaratan sütun uygulamalarından işlemeli dresuar ve diğer aksesuar seçimlerine kadar her şey birbiriyle klasik bir ahenk içinde.

SADE VE KONFORLU BİR KLASİK STİL

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Kaynak: Zac and Zac

Bugün klasik dekorasyon denildiğinde çoğumuzun aklına bol aksesuarlı, gösterişli, süslü ve kalabalık yaşam alanları geliyor. Oysa bu kısmen yanlış bir çağrışım. Klasik dekorasyonlar gösterişli ve kalabalık olabileceği gibi, yalın ve basit de olabilirler. Örneğin bu oturma odası, sade bir klasik dizaynın göz alıcı örneklerinden biri. Konforlu ve sade bir oturma grubu, birbiriyle uyum içindeki renklerin sağladığı yumuşak geçişler, perde ve kırlentlerdeki geleneksel motifler; stil sahibi ve yalın bir klasik tarz yaratıyor.

Haberin Devamı

RENK KULLANIMI VE CANLI TONLAR 

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Kaynak: Allan Malouf Arquitetura e Interiores

Canlı renklerin klasik dekorasyonlarda yerinin olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Klasik tarzın en önemli özelliklerinden bir diğerinin de renk uyumu olduğu bilinen bir gerçek. Modern ya da çağdaş dizaynlardaki gibi renk çeşitliliği, farklı ve uyumsuz renklerin bir arada kullanılması klasik dekorasyonlarda tercih edilmez, fakat bu canlı renklerin kullanılmayacağı anlamına da gelmiyor pek tabii ki. Dramatik vurguları kuvvetli olan, gösterişli aksesuarlarla desteklenen ve lüks hissinin baş rolde olduğu bu kırmızı yemek odası da canlı renklerin klasik tarzda nasıl kullanıldığına harika bir örnek!

Haberin Devamı

NOSTALJİK ÇAĞRIŞIMLAR YARATAN AKSESUARLAR 

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Kaynak: Artist Hediyelik

Antika objeler, eskiyi çağrıştıran tarihi dokulu aksesuar ve mobilyalar da gerçek klasik dizaynların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Antika objeler denildiğinde aklınıza hemen çok pahalı antikaların gelmesine gerek yok. ikinci el dükkânları şöyle bir gezerseniz mutlaka bütçenize uygun, nostaljik ve tarihsel dokuyu hissettirebilecek aksesuar ve eşyalar bulabilirsiniz.

MOBİLYA TERCİHİ 

Dekorasyonda klasik tarz ve incelikleri

Kaynak: Asortie Mobilya Dekorasyon

Modern mobilyalarla, klasik ve ikonik mobilyaların yarattığı nostaljik dokuyu asla yaratamazsınız. Bunun için de tabii ki dekorasyonunuzu oluştururken mobilya seçiminiz bir hayli önem taşıyor. Eğer baştan aşağı tam anlamıyla klasik bir dizayn yaratmak istiyorsanız yüzyıllardır kullanılan ve zamanının ötesinde bir estetik anlayışa sahip olan benzersiz koltuk ve kanepe modellerinden vazgeçmemenizi öneririz. Klasik koltuk modellerinden en çarpıcı ve modern yaşama da en uygun olanı, resimde de harika bir örneğini gördüğümüz, Chesterfield ya da Chester olarak anılan, kapitone dikişli, deri, kolları ve sırtı aynı düzeyde olan ve hem zarif hem de ağırbaşlı tasarımıyla lüks ve elegan bir görünüme sahip bu göz kamaştırıcı kanepe modeli elbette.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!