Ayancık'ta ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ayancıkta ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 11:05

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ayancık Film Festivali gerçekleşti. Etkinliğin açılışı 70’ ler kostüm sergisi, Yeşilçam film afişleri sergisi ve yönetmeni Çiğdem Sezgin ve oyuncusu Nurcan Eren’in katılımlarıyla Suna filminin gösterimi ile gerçekleşti.

Haberin Devamı

Festivalde “Ulusal Kısa Kurmaca” kategorisine 100 Film “Ulusal Belgesel” kategorisine 57 film olmak üzere toplamda 157 film başvuruda bulundu. En İyi Kurmaca Film Ödülü, "Adres" adlı yapıma giderken En İyi Belgesel Film Ödülü de "Hatice" adlı yapımın oldu.

Belgesel Kategorisinde Ayancık Özel Ödülü 'Heyamola'nın oldu. 100. Yıl Cumhuriyet Ödülü'ne, 'Kim Mihri've Kurmaca Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülüne de 'Bahçeler Put Kesildi' adlı yapımlar değer görüldü.

Sunuculuğunu Özgür Özgülgün’ün üstlendiği ödül törenine Çiğdem Sezgin, Nurcan Eren, Çetin Altay, Cansu Fırıncı, Onur Yılmaz, Merve Başcumalı, Hayri Çölaşan katılırken Gala Töreni Çetin Altay’ın Stand-Up gösterisi, Hakan Kıran’ın DJ performansı akabinde ödül ve plaketlerin takdimi ile son buldu.

BAKMADAN GEÇME!