20’lerinizde ve 30’larınızda cildinize nasıl bakmalısınız?

Güncelleme Tarihi:

20’lerinizde ve 30’larınızda cildinize nasıl bakmalısınız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 10:26

Sağlıklı bir cildin anahtarı iyi bir cilt bakımıdır. Bu nedenle hangi yaşta olursanız olun cildinize bakarsanız ileriki yaşlarınızda çok daha az sorunla karşılaşırsınız. Bu nedenle günümüzde birçok insan daha 20’li yaşlarında cilt bakımı konusunda profesyonelleşiyor. Ve aslında bakımlı bir cildin temelleri de bu yaşlarda atılıyor. O nedenle 20’li ve takip eden 30’lu yaşlarda cildiniz için neler yapmalısınız gelin birlikte ona bakalım.

Haberin Devamı

Öncelikle cilt tipinizi belirlemelisiniz

Cildiniz için doğru ürünleri bulabilmek için öncelikle cildinizin hangi tipte olduğunu bulmalısınız. Bu nedenle yağlı mı, kuru mu ya da karma bir cilde mi sahip olduğunuzu belirleyin. Tabii bunun yanında hassas bir cilt yapınız da olabilir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz daima size özel üretilmiş cilt bakım ürünlerini kullanmalısınız.

20’lerinizde ve 30’larınızda cildinize nasıl bakmalısınız

Cildinize her gün bakmalısınız

Cilt tipinizi belirledikten sonra cilt bakımı ürünleriniz ve rutininiz hakkında konuşmaya başlayabiliriz. Günlük cilt bakımı rutininiz temizleyici, toner ve nemlendiriciden oluşmalı. Bu ürün grubunu seçerken illa pahalı ürünlere yönelmek zorunda değilsiniz. Ve hatta bir ürün pahalı olduğu için size iyi gelecek diye bir kaide de yok. Bu nedenle öncelikle uzmandan sizin neye ihtiyacınız olduğunu belirlemesini isteyin.

Haberin Devamı

20’lerinizde ve 30’larınızda cildinize nasıl bakmalısınız

Cildinizi mutlaka ama mutlaka güneşten korumalısınız

Cilt doktorlarının size önereceği bir numaralı kural cildinizi güneşten korumanız gerekliliği olacaktır. Güneşin UV ışınları ciltteki erken yaşlanmanın yüzde 90 oranında nedenidir. Bu sebeple de daha 20’li yaşlarınızdan itibaren cildinizi güneşten koruyacak koruyucu kremlere başlamanız gerekir. 20’li yaşlarınızda başlayın ki 30’larınızda hâlâ diri bir cildiniz olsun.

20’lerinizde ve 30’larınızda cildinize nasıl bakmalısınız

Yaşlanma önleyici ürünleri zamanında kullanmalısınız

Eğer 20’li yaşlarınızdaysanız anti-aging etkili ürünleri henüz kullanmak zorunda değilsiniz. Bu sadece cüzdanınıza ciddi anlamda bir yük bindirir. Çünkü muhtemelen çok sorunlu bir cilde sahip değilseniz 20’li yaşlarınızda kırışıklıklarınız henüz size el sallamaya başlamamıştır. Bu nedenle basit ürünlerden yararlanarak güzel bir cilt elde etmenin keyfine varın.

Haberin Devamı

Erken yaşlardan itibaren uygulamanız gereken tek şey ölü derinizi atmaya yarayacak bir üründür. Cildinizin üzerine oturan ve hava almasını engelleyen ölü hücrelerden düzenli olarak kurtulmalısınız. Bu nedenle haftada bir uygulayacağınız bir maske ile gözeneklerinizi derinlemesine temizleyip, cildinizin yağdan kirden uzak tutabilirsiniz. Ve bunu 20’li yaşlarınızdan itibaren uygulayıp, düzenli hale getirirseniz 30’lu yaşlarınızda bakım konusunda rahat edersiniz.

BAKMADAN GEÇME!