Sizin orda launç var mı launç?

Güncelleme Tarihi:

Sizin orda launç var mı launç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

Babylon’un yan tarafına bir launç açıldı. Gideyim, şu fani dünyada ben de bir launç göreyim diyenler için yolu zebellah bir bodyguard tutuyor. Launç’a geçecekseniz size bir damga vuruyor. Launç’tan bu tarafa gelecekseniz damganızı, yoksa biletinizi kontrol ediyor.

Mekanlarda moda oldu, birer birer "lounge" açıyorlar. Launç diye okunuyor ve yayılınası, serilinesi kısım anlamına geliyor. Tam Türkçesi yok. Yaylak deseeek, kaba kaçıyor. Sefahathane falan desen, o da Türkçe değil! Çokamaçlıkeyifselortamgaç gibi alternatifler var ama uydurukçu diye adamı Orta Asya’ya kadar kovalarlar. Bu iş böyle olmayacak, bana Ali Püsküllüoğlu’nu bulun! Hakkı Devrim nerede, nerede bu TDK?

Neyse asıl mevzumuza dönelim. Efendim, İstanbul (ve dahi Çeşme’mizin) güzide mekanlarından Babylon, yan tarafına bir launç açtı. Ne işe mi yarıyor? Mesela Babylon’a konsere gittiniz. Ama ön grup ilginizi çekmiyor. N’apcaksınız? Haydi launç’a! Veyahut erken geldiniz... Konserden önce arkadaşlarınızla iki çift laf etmek istiyorsunuz: O vakit? Evvela launç’a! Nihayet konser dinlediniz, ter ter tepinip acıktınız. Bu kez? Launç’ta gece atıştırmasına. Her eve lazım!

Babylon’un ana kısmıyla launç arasında bir geçiş yapmışlar. Yolu zebellah bir bodyguard tutuyor. Launç’a geçecekseniz size bir damga vuruyor. Launç’tan bu tarafa gelecekseniz damganızı, yoksa biletinizi kontrol ediyor. Atıştırmalar 7-15 lira. Gideyim, şu fani dünyada ben de bir launç göreyim diyenler için numarası (ikiyüzoniki alan koduyla) 245 38 00. Üstelik bu akşam ve yarın akşam Balkan Beat Box grubu çıkıyor. 20 lira ödeyen öğrencileri ve 30 lirasına kıyan mezunları yerlerinde komayıp, hop hop hoplatıyor.

İsteyene sucuk-ekmek isteyene Freddie Mercury

Taze launç’lananlardan biri de Taksim Sıraselviler’deki Roxy. Yan taraflarına, tıpkı Babylon gibi içerden geçişli bir launç açtılar. Ama onların bulduğu isim daha afili: Yan gastro-bar. Sistem tıpkı Babylon gibi işliyor. Yalnız burada sucuk-ekmek de var. (212) 249 12 83. Bu hafta sonu özel bir numara yok, kabinde Kaan ve Murat’la mutad Roxy eğlencesi. Giriş 35 lira.

Hepinizin launç’u var da, Studio Live’ın nesi gedik? Orası da Pera’nın konser ağırlıklı mekanlarından. Bittabii, Live da ediniverdi bir adet launç. Ama onunki diğerleri gibi yanda değil alt katta: Adı Aziza. Şöyle bir sloganları var: Gürültünün içinde insan ruhunu bulamıyorsanız (breh, breh, breh) Aziza dünya mutfağından lezzetlerle sizi bekliyor. İşin komiği, Studio Live’da yarın akşam Patrick Meyers var (arka kapakta okuyabilirsiniz). Bu adam, Queen şarkıları söyleyen Killer Queen grubunun solisti. Görseniz rahmetli Freddie Mercury’nin tıpa tıp ikizi, Freddie hortladı, mezarından çıktı geldi sanırsınız. Biletleri www.biletix.com’da 28 lira. Aradığınız insan ruhu demekle ne kastettiklerini anladınız mı şimdi?

Madonna buraya eller havaya!

Türk Madonna hayranları Madonna’nın İstanbul’a gelmesi için bir kampanya başlattı. 2008 turnesine Türkiye’yi de dahil etmesi için imza toplayıp bunları menajerine falan iletecekler. Gerçi Madonna 1993’te Türkiye’ye gelmişti. Daha henüz Erotica’yı yeni çıkarmıştı. Ama o zamandan bu yana hem Madonna, hem dünya, hem Türkiye çok değişti. Araya Ray of Light’lar, efendime söyliiim Frozen’lar, 2000’de patlayan Music’ler, Confessions’la gelen en iyi elektronik Grammy’ler falan girdi. Çocuklar haklı. Şimdi 18 yaşında olan hayranları o yıllarda suya buu, Madonna’ya mamma diyecek yaştaydı. Primadonnayı yetişkin gözlerle görmek, bu meserret onların da hakkı. Ben böyle bir kampanya için uğraşmazdım. Adama Allah başka sıkıntı vermesin derler. Ama Madonna hayranlarının sesini buradan duyurmuş olalım: http://www.madonnaturk.com/kampanya

- Kebap yiyecektik...

Kaç metre olsun?

- Bilmem, 4 kişiyiz

1 metre yaptırıyorum

Bu konuşmalar, Adana’dan sonra ilk şubesini İstanbul Etiler’de açan Kebapçı Mesut’ta yaşanıyor. Henüz gitmedim ama ilk fırsatta denenmeli kontenjanından. Kebaplar metreyle sipariş ediliyor, metresi 64 lira. Bir kişi 25 santim yediğine göre 64 liraya dört kişi doyabiliyor. Kendi yaptıkları soğanlı ekmekler çok tavsiye ediliyor. Gidince mutlaka isteyin. Adana-Eski Sebze Hali (322) 365 01 27, İstanbul-Etiler (212) 257 03 73.

NE VAR NE YOK

ELEKTRONİKSEVENLERE

Vandetta Sheraton’da

David Vandetta, Santralİstanbul-Otto’daki özel partisinden sonra ayın 15’inde Eskişehir, 16’sında İzmir ve 17’sinde tekrar İstanbul Sheraton’da. Frenk kabin üstadının sebebi ziyareti, Efsanevi DJ’ler İstanbul’da etkinliği. Biletleri Biletix’te 22.5 lira ama bu kapsamda Milk and Sugar, Roger Sanchez falan da dinleyeyim derseniz, kombine 112 lira. (216) 556 98 00.

POPSEVENLERE

Mirkelam Hayal’de

Grammy hayalleri kurduğunu açıklayan Mirkelam bu akşam Hayal Kahvesi’nde. Saat 00.30’da başlayacak konsere giriş bir içki dahil 25 lira. (212) 244 25 58.

SİNEMASEVENLERE

Musallat pek yakında

Son zamanlarda duyduğum en güzel korku filmi ismi: Musallat! Filmde zoraki damat Burak Özçivit’in içine cin kaçıyor, çek çek çıkaramıyorlar. Takibe alın. 16’sında vizyonda.

Los Chicos Larocca’da

Mecidiyeköy’deki Larocca’da kasım boyunca her cuma Los Chicos de Cuba grubu eşliğinde salsa partisi yapılıyor. İlk içki ve çerez dahil giriş 20 lira. (212) 211 11 00.

ETNİKSEVENLERE

Kerimantimça Gitar’da

Balkan, Türk ve İsrail ezgilerinden hoşlananlar için yarın akşam 21.00’de İstanbul Gitar Kafe’de Yinon Muallem ve Aslan Hazreti’nin Kerimantimça konseri var. (216) 348 60 55.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!